ЦИК ще направи всичко възможно навреме да приеме решенията си

...
ЦИК ще направи всичко възможно навреме да приеме решенията си
Коментари Харесай

ЦИК: Да не говорим негативно, когато идат избори

ЦИК ще направи всичко допустимо в точния момент да одобри решенията си и да провежда изборите по този начин, че всеки да упражни правото си на глас . Това съобщи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова пред bTV.

за предварителните парламентарни избори на 2 април, като на 3 партии е отказано поради непълни документи. ЦИК ще вземат под внимание всяко едно мнение, само че не би трябвало да се приказва с негатизивъм, когато идват избори .

Всичко си върви по график и всеки може да има мнение, да даде рекомендация или мнение, само че ЦИК ги преценява и ще извърши закона по този начин, както е избран от законодателя, изясни в пожелателно наклонение Нейкова, без да влиза в конкретика. ЦИК приема единствено решенията, свързани от тяхната подготвеност и други взаимоотношенията сред разнообразни органи в страната няма по какъв начин да бъдат коментирани.
 5+1 обединения в 49-то Народното събрание Обновена
5+1 обединения в 49-то Народното събрание

Реални шансове резервира " Български напредък "

Избирателите ще могат да изберат дали да гласоподават с машина или с хартиена бюлетина . Бюлетината от машината ще е съвсем същата като предходната, единствено че малко по-дълга. Няма опасения за откриване тайната на вота , увери Нейкова. ЦИК са взели ограничения както за гласоподавателите, по този начин и за членовете на Секционните изборни комисии (СИК) - да има по-едър шрифт на . Видеонаблюдението и видеозаснемането има за цел да обезпечи бистрота при броенето на гласовете в действително време. Видеонаблюдението е предоставено на Министерския съвет и е несъмнено за него да дава отговор министърът на електронното ръководство. Има решение на Министерски съвет, с което техническото обезпечаване е предоставено на " Информационно обслужване ". За видеонаблюдението няма да се употребяват камерите в учебните заведения.

Нейкова уточни, че ще се наложи изменение на софтуера на машините поради промените в Изборния кодекс. ЦИК няма потенциал за действия, които са от механически темперамент , както и да прави действия, предоставени на други органи. Всички държавни органи са длъжни да оказват подпомагане на ЦИК, тъй че дружно да провеждат изборите.

Камелия Нейкова посочи, че гласуването отвън страната ще протече както и при предходните избори, като не се планува да има видеонаблюдение.
 ЦИК дава обещание - среднощно преброяване на 2 април няма да има
ЦИК дава обещание - среднощно преброяване на 2 април няма да има

Около 12 млн. лева ще костват изборите, Министерски съвет дефинира техниката за видеонаблюдението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР