ЦИК реши: Сиела Норма АД трябва да осигури 3000 машини

...
ЦИК реши: Сиела Норма АД трябва да осигури 3000 машини
Коментари Харесай

Сиела Норма АД ще осигури 3000 машини за гласуване на евроизборите

ЦИК реши: " Сиела Норма " АД би трябвало да обезпечи 3000 машини за евроизборите. Компанията реализираше пробното машинно гласоподаване и на предходните избори. Изпълнителят на публичната поръчка завоюва всред трима претенденти. Първо в,,По света и у нас " вижте по какъв начин наподобяват новите машини за изборите.

Произведени през 2019 година за изборите в България - машините за гласоподаване са лична инвестиция на компанията. След като завоюва публичната поръчка, тя ще ги отдаде чартърен. От компанията твърдят, че ще се оправят с късите периоди.
Веселин Тодоров - " Сиела Норма " АД: Остава един месец до изборите. В това време, като се изключи че машините би трябвало да бъдат допроизведени, би трябвало да бъдат превозени до България, те пътуват от Далечния изток, би трябвало да бъдат оборудвани с UPS, би трябвало да бъдат заредени със софтуера, който към момента не е донаписан, тъй като ние не знаем бюлетините. не познаваме още условията за размери и така нататък на ЦИК. Има лога, които би трябвало да се слагат, тъй че всичко е в действителност в последния миг, само че имаме подготвеност, има квалифициран екип, има готови хранилища, транспортни средства, вършим образование с новите машини.
За обезпечаването на машинното гласоподаване са планувани 7 милиона и половина.
Александър Андреев - представител на ЦИК: Нашето решение би могло да бъде обжалвано, според закона за публичните поръчки. Ние се нaдяваме, че такова няма да има - освен, с цел да успеем, защото самата процедура беше извършена според всички правила - оповестената документи и не би следвало да има съображение за обжалването ѝ.
Животът на една такава машина може да бъде към 15 години, а за локалните избори на есен би трябвало да се обезпечат 6000 машини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР