ЦИК отмени насроченото си за днес заседание от 15:00 ч.,

...
ЦИК отмени насроченото си за днес заседание от 15:00 ч.,
Коментари Харесай

АТАКА: ЦИК бяга от среща със Сидеров за наложената му цензура от БНТ

ЦИК анулира плануваното си за през днешния ден съвещание от 15:00 ч., тъй като разбра,че от АТАКА желаят среща и диалог за наложената цензура над Сидеров от страна на Българска национална телевизия, оповестява пресцентърът на партията, представени от 24 часа.

``
реклама

„ Аз и мои сътрудници искахме да питаме за какво демонстрират двоен стандарт? От една страна ЦИК споделя, че не може да се намеси по проблема с Българска национална телевизия. Не може и да изиска Българска национална телевизия да извърши Споразумението, подписано от Кошлуков с АТАКА. В него се споделя, че имам право на достъп до участия в Българска национална телевизия и не може решение на Управителен съвет да анулира Споразумението ”, съобщи Волен Сидеров пред публицисти пред постройката на ЦИК.

„ В същото време ЦИК ме глобява за присъединяване ми в „ Референдум ”, за което взема решение, че съм нарушил нещо си. После написа писмо, че не може да се намеси и не може да отговори на настояването ни да се обезпечи достъп до Българска национална телевизия. Казва „ не сме страна ”. Веднъж е страна, един път не е. Това не е правно издържано държание на институция, каквато е ЦИК ”, счита водачът на АТАКА.

Той попита за какво Кошлуков погазва личния си автограф в Споразумението и за какво Българска национална телевизия лимитира правото на една политическа мощ и претендент за кмет да имат достъп до ефира на държавната телевизия.

Сидеров напомни, че не го позволиха в петък до присъединяване в предаването „ Панорама ” и симпатизанти на АТАКА 5 часа стояха на митинг на „ Сан Стефано ” пред завързана с верига преграда.

Относно регламента на „ Референдум ” Сидеров беше безапелационен, че и 7 секунди не е оставен да приказва самичък, а върху него са говорили водещата и Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Защо смъкнаха предаването от уеб страницата? Нека се види дали съм нарушил, или не регламента ”, добави Сидеров и отсече: „ Не може да ме слагат като обвинен при неизяснени условия. Сега би трябвало да отида в Радио „ Свободна Европа ”, с цел да се чуе гласът ми в България ли? Както през лятото на 1989 година, когато беше комунистическият режим. Имам опит в това да съм цензуриран и заглушаван ”.

Адвокат Миряна Сарандева-Такова беше безапелационна, че ЦИК и Българска национална телевизия погазват правила, при които се изисква равнопоставеност на участниците в изборите.

„ За АТАКА и Сидеров, като кандидат-кмет на най-големия град, не се обезпечава равнопоставеност ”, сподели тя и добави, че са нарушени разпоредбите на ЦИК за водене на предизборна акция и Изборният кодекс. Утре в 11 часа АТАКА излиза на митинг пред Българска национална телевизия против цензурата, която е наложена върху Сидеров, и нарушаването на правилото за равнопоставеност на участниците в избори.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР