ЦИК окончателно взе решение как точно ще дадем гласа си

...
ЦИК окончателно взе решение как точно ще дадем гласа си
Коментари Харесай

ЦИК решиха как ще дадем двойния си вот на 14 ноември

ЦИК дефинитивно взе решение по какъв начин тъкмо ще дадем гласа си на изборите 2 в 1 на 14 ноември.

Ще се гласоподава на една машина и с една смарт карта, а разписките ще са две или една, според от това дали гласоподавателя гласоподава за двата типа избори или единствено за единият, заяви БНР.

Комисията одобри и по какъв начин ще се пресъздават екраните на устройството, тъй че да се направи избор дали вотът ще се упражни по едно и също време за президент и вицепрезидент и за народни представители или единствено в един от двата избора.

Ако три минути след пускане на гласуването гласоподавателят не предприеме дейности по желание, той ще бъде подсетен с текст, че би трябвало да натисне някой от бутоните на екрана.

След активирането на машината със смарт картата за гласоподаване ще се пресъздава екранен надпис „ Посочете в кои избори ще гласувате “, изпод натиснете „ Потвърдете “, като ще се избират три бутона.

Първият за избор две в едно, вторият за избор на президент и вицепрезидент, третият за избор на народни представители, а на екрана долу вдясно ще има различен бутон в синьо с надпис „ Потвърждавам “, след което се зарежда втори екран за гласоподаване, изясни представителят на ЦИК Росица Матева.

След като е направил своят избор, преди да разпечата разписката или разписките, гласоподавателят още веднъж ще може да се върне обратно, с цел да промени избора си откакто направи обзор.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР