ЦИК обсъжда в кои от секциите във страната и в

...
ЦИК обсъжда в кои от секциите във страната и в
Коментари Харесай

ЦИК обсъжда: В кои секции ще има втора машина за гласуване за вота на 14 ноември

ЦИК разисква в кои от секциите във страната и в чужбина да се сложи втора машина за гласоподаване за изборите на 14 ноември, които ще са по едно и също време за парламент и за президент и вицепрезидент.

Предложенията са две, а решението се чака да бъде взето до края на деня, заяви БНР.

Проектът на решение, показан пред ЦИК, бе втора машина да се сложи в секциите, в които през юли гласувалите са били повече от 299, само че заместник-председателят на Комисията Димитър Димитров предложи втора машина да има там, където са дали своят вот над 350 на предходните парламентарни избори с аргумента:

" Не мисля, че би трябвало да се, условно казано, надува броят на машините, тъй като това е в интерес на производителя, на доставчика и прочие. Никой не е правил опити какъв брой време ще отнеме и по този начин нататък. Ние имаме опция да удължим особено изборния ден, в случай че инцидентно се случи по този начин, че до 8.00 не могат да гласоподават или има останали гласоподаватели ".

На работно разискване през вчерашния ден е било контрактувано втора машина да има в секциите с над 299 дали своят вот през юли, а аргументът е бил дългото време, належащо за избор „ две в едно “ на 14 ноември, изясни заместник-председателят Росица Матева:

" Мисля, че на всички ни е ясно, че би трябвало да предвидим най-малко двойно повече време от това, което беше належащо на 11 юли. Не надуваме броя на машините, а предоставяме опция и успокоение, както на нас, по този начин и на гласоподавателите, че във всеки един миг, в който на изборите отидат имат такава опция. Възможно е да има скупчване в края на изборния ден и един от тях да не е задоволителен ".

При този вид ЦИК ще би трябвало да обезпечи още 2 500 машини, стана ясно от разискването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР