ЦИК не е възлагала доставка на допълнителни машини, машините, които

...
ЦИК не е възлагала доставка на допълнителни машини, машините, които
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: ЦИК не е възлагала доставка на допълнителни машини

„ ЦИК не е възлагала доставка на спомагателни машини, машините, които са благосъстоятелност на страната и са доставени по възлагане на комисията, са общо 12 837 “. Това сподели ръководителят на ЦИК пред БТВ.

Тя изясни, че „ така наречен спомагателни машини, за които има информация от 3 ноември насам, са били в началото 228 ". Получихме информация от „ Сиела Норма “, че има такива машини с молба да окажем подпомагане те да бъдат освободени, добави тя. Те насочиха тази молба, тъй като Министерство на вътрешните работи, които охраняват превоза на машините, които бяха предоставени от ЦИК, не са ги освободили, по този начин разбрахме за тези 228 машини, добави тя.
 От ЦИК сезират Гешев за спомагателните машини, импортирани от Сиела Норма От ЦИК сезират Гешев за спомагателните машини, импортирани от " Сиела Норма "
Няма да позволим гласоподаване с спомагателните машини, доставени като аварийни от " Сиела Норма ". Това разгласи представителят на Централната изб...

„ По информация на изпълнителния шеф на „ Сиела Норма “ са предопределени за Албания и за Грузия, и една част сред „ Смартматик “ и „ Сиела Норма “ несвързани с изборите “, изясни още Камелия Нейкова и добави, че тези машини няма да бъдат употребявани за изборите.

Според нея е трябвало доставчикът да уведоми ЦИК за това. „ Доставчикът най-малкото, което дължи, е да уведоми ЦИК навреме. В договорите, които са подписани няма подобен детайл, няма и информация за внасяне на такива машини. Не желая да кажа, че е неразрешен вносът на машини. Но когато сме седмицата преди изборите към 3 ноември, е неприемливо появяването на такива машини, което генерира напрежение. ЦИК няма да допусне гласоподаване с машини, неминали развой на узаконяване “, изясни ръководителят на ЦИК.

От комисията ще изискат и серийните номера на всички спомагателни машини, с цел да не се допусне те да бъдат употребявани на изборите в неделя, съобщи още ръководителят на комисията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР