ЦИК много пъти е призовавала и политици, и всички, участващи

...
ЦИК много пъти е призовавала и политици, и всички, участващи
Коментари Харесай

Росица Матева: Да използваме думите по-внимателно, рушим и малкото доверие

ЦИК доста пъти е призовавала и политици, и всички, участващи в изборния развой, да използваме деликатно думичките, с цел да не разрушавам и дребното останало доверие.

Това сподели пред БНР заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева и посочи:

" В последните дни много неща се случиха, които да разрушат доверието в изборите и в машинното гласоподаване. ЦИК прави всичко по силите си това да не е по този начин. Анализ би трябвало да се направи след изборите ".

Тя акцентира, че няма пояснение за себе си за какво е толкоз ниска изборната интензивност и добави, че винаги призовава гласоподавателите да гласоподават, тъй като това е методът да вземат участие във образуването на управляващите.

Заради многото сигнали в София, че гласоподаватели гласоподават и за областен кмет, и за кмет на общината с машина, а устройството разпечатва единствено една бюлетина, от ЦИК изпратиха инструкции до секционните комисии. Росица Матева уточни:

" Ние дадохме спомагателни инструкции - отпечатаната бюлетина, без да се отваря, да бъде записано, че се унищожава, да бъде формиран констативен протокол, тази бюлетина да бъде прикрепена към този констативен протокол. Ако пък са отпечатани две бюлетини и едната от тях е празна и не е ясно какъв е вотът, също да бъдат унищожени и прикрепени към констативния протокол, да не се пускат в кутията за машинни бюлетини. И на гласоподавателя да бъде дадена опция да гласоподава с хартиени бюлетини ".

 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР