ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже

...
ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже
Коментари Харесай

Ще има съвет отвън да се състави правителство

„ ЦИК пресметна изборните резултати, само че комисията не може да каже каква е изборната интензивност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, само че не се подават данните “. Това разяснява някогашният парламентарен арбитър и учител по конституционно право проф. Пламен Киров.

„ Има седем дни, в които би трябвало да се оповестят крайните резултати. След като бъдат оповестени определените народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото съвещание президентът може да стартира съвещания с партиите за образуване на държавно управление “, посочи той пред БТВ.

Според него „ ще има съвет извън “ да се сформира държавно управление.

„ Това е повода политическите партии да са толкоз обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че в случай че желаят средства от фондовете за възобновяване, би трябвало да има държавно управление. Все отново би трябвало да се гласоподава бюджет за идната година “, акцентира проф. Киров.

„ Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на рецесиите. Българските партии не можаха да схванат какви са политическите стратегии “, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР