ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже ...

ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже

Ще има съвет отвън да се състави правителство

„ ЦИК пресметна изборните резултати, само че комисията не може да каже каква е изборната интензивност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, само че не се подават данните “. Това разяснява някогашният парламентарен арбитър и учител по конституционно право проф. Пламен Киров.

„ Има седем дни, в които би трябвало да се оповестят крайните резултати. След като бъдат оповестени определените национални представители, президентът ще свика Народното заседание. След провеждането на първото съвещание президентът може да стартира съвещания с партиите за образуване на държавно управление “, посочи той пред БТВ.

Според него „ ще има съвет извън “ да се сформира държавно управление.

„ Това е повода политическите партии да са толкоз обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че в случай че желаят средства от фондовете за възобновяване, би трябвало да има държавно управление. Все отново би трябвало да се гласоподава бюджет за идната година “, акцентира проф. Киров.

„ Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на рецесиите. Българските партии не можаха да схванат какви са политическите стратегии “, добави той.

Източник: glasnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg