ЦИК иска помощ от експерти, за да се изработи методиката,

...
ЦИК иска помощ от експерти, за да се изработи методиката,
Коментари Харесай

ЦИК търси експерти заради разминаванията в машините за гласуване

ЦИК желае помощ от специалисти, с цел да се създаде методиката, по която ще се ревизират машините с разминаванията. 

" ЦИК да извърши инспекция и да стигне до дъно, в това да откри каква е повода в някои от машините, с които е гласувано на 2 октомври, да са разпечатали разписки, без да е записан гласът в записващите механически устройства, а други да има данни, че е записан глас, а да няма контролни разписки ", сподели по БНР представителят и зам.-председател на Комисията Росица Матева.

На 19 декември предходната година комисията е броила разписки от 13-те машини за гласоподаване, само че няма отговор за какво са тези разминавания. 

Затова въпросните устройства ще бъдат преместени от склада за предпазване в ЦИК. Срещу решението за тази инспекция гласоподаваха двамата представители на Движение за права и свободи в комисията с безпокойство, че и тази инспекция ще е официална. 

" Тази инспекция по този начин и няма да докара до отговори, които всеки един от нас би трябвало да си сложи при такива разминавания. Отговорите няма да ги получим по този начин, както ние ги получихме и във връзка с до момента тестваните машини. Проверките, които бяха осъществени, не дадоха безапелационен отговор на въпросите, които стоят, в това число със записа " Дневникът е фалшифициран ". Само да желаеме и да твърдим, и демонстрираме и посочваме пред обществото, че ние сме за осъществяване на инспекция, без да се знае каква ще бъде тя и кой ще я извърши, просто основаване на едно неправилно усещане ", разяснява основният секретар Севин Солакова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР