ЦИК иска помощ от експерти, за да се изработи методиката,

...
ЦИК иска помощ от експерти, за да се изработи методиката,
Коментари Харесай

ЦИК иска помощ от експерти, за да установи причините за разминаванията в машините за гласуване

ЦИК желае помощ от специалисти, с цел да се създаде методиката, по която ще се ревизират машините с разминаванията.

 

Говорителят и зам.-председател на Комисията Росица Матева:

" ЦИК да извърши инспекция и да стигне до дъно в това да откри каква е повода в някои от машините, с които е гласувано на 2 октомври, да са разпечатали разписки, без да е записан гласът в записващите механически устройства, а други да има данни, че е записан глас, а да няма контролни разписки ".

На 19 декември предходната година комисията е броила разписки от 13-те машини за гласоподаване, само че няма отговор за какво са тези разминавания.
Затова въпросните устройства ще бъдат преместени от склада за предпазване в ЦИК.

 

Срещу решението за тази инспекция гласоподаваха двамата представители на Движение за права и свободи в комисията с безпокойство, че и тази инспекция ще е официална.

Главният секретар Севин Солакова:
" Тази инспекция по този начин и няма да докара до отговори, които всеки един от нас би трябвало да си сложи при такива разминавания. Отговорите няма да ги получим по този начин, както ние ги получихме и във връзка с до момента тестваните машини. Проверките, които бяха осъществени, не дадоха безапелационен отговор на въпросите, които стоят, в това число със записа " Дневникът е фалшифициран ". Само да желаеме и да твърдим, и демонстрираме и посочваме пред обществото, че ние сме за осъществяване на инспекция, без да се знае каква ще бъде тя и кой ще я извърши, просто основаване на едно неправилно усещане ".

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР