ЦИК има всички софтуерни кодове. Съответни всички членове на ЦИК

...
ЦИК има всички софтуерни кодове. Съответни всички членове на ЦИК
Коментари Харесай

Сиела Норма: Абсолютно невъзможно е да се манипулира гласуването с машини

" ЦИК има всички софтуерни кодове. Съответни всички членове на ЦИК имат достъп до тези кодове. Всички партии, показани в ЦИК също имат достъп, т.е. до цялостния софтуерен код, без изключение, това съобщи адв. Иван Тодоров, акционер в " Сиела Норма " във връзка на свадите с кода за електронните устойства за гласоподаване.

" Могат да проверяват, могат да изискват експертизи ", съобщи той за това какво дава на политическите обединения достъпът до кода.

" Не могат да манипулират, тъй като те могат да видят дали всичко е наред, само че не могат да пипат в кода ", безапелационен бе Тодоров.

" Той си е еднакъв кода, а на всяка машина е комплициран по настрана. Не е допустимо някой да отиде и примерно при над 11 хиляди машини да им промени кода ", продължи акционерът в " Сиела Норма ".

" Те се пазят от жандармерията, всичко става под прецизен надзор. Това просто не е допустимо ", безапелационен бе още един път Тодоров.

" Всички кодове, в това число ключовете, ги има ЦИК. Ключовете дават опция за достъп до останалите кодове ", добави той.

И бе безапелационен, че кодът може да бъде пипан единствено след позволение от ЦИК и под контрола на ЦИК.

Абсолютно невероятно е да се манипулира гласуването с машини заради една доста елементарна причина. Всеки, който отива да гласоподава с машина, му се разпечатва квитанция, на която с огромни букви написа за кого е дал своя вот. Има решение на ЦИК да се броят всички такива разписки. До този миг не е открито нито едно разминаване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР