ЦИК има готовност да произведе избори на 2 април, заяви

...
ЦИК има готовност да произведе избори на 2 април, заяви
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: ЦИК има готовност да обезпечи избори на 2 април

ЦИК има подготвеност да създаде избори на 2 април, съобщи пред депутатите ръководителят на комисията Камелия Нейкова.

" Евентуална дата 26 март на практика не би могло, само че през април, втори април, ЦИК ще получи нужните количества хартия, с цел да обезпечи процеса по този начин, както е планувано в Изборния кодекс и тази хартия ще дава отговор на условията, препоръчани в закона ", съобщи Нейкова.

 

Централната изборна комисия (ЦИК), от приемането на измененията в Изборния кодекс (ИК), е в развой на подготовка за производство на възможни предварителни парламентарни избори. В Народното събрание тя даде уточнения по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване.

 

Пред депутатите Нейкова сподели, че ЦИК е провела среща с Министерския съвет по отношение на организацията на видеонаблюдение и видеозаснемане на изборния развой. Предвидена е нова среща с премиера и „ Информационно обслужване “ за техническата поддръжка.

 

Непосредствено след обнародването на изборните промени ЦИК е провела среща и с представители на печатницата на Българската национална банка, на които са били предоставени всички документи за хартията за гласоподаване, сподели Нейкова.

 

Народното събрание изслушва ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова по отношение на подготовката за идните парламентарни избори, в това число и за резултатите от тестванията за гласуването с хартиена бюлетина.

Предложението е на ГЕРБ, откакто стана ясно, че от дневния ред отпада чуването на министъра на външните работи Николай Милков по отношение на следващия случай на посягане в Република Северна Македония.

В 14 часа управлението на ЦИК ще разиска готовността за производство на предварителни избори и с президента Румен Радев. След тези диалози президентът ще дефинира датата на вота.

Отпадна и чуването на служебния министър на околната среда и водите Росица Благова по отношение на премахването на 9000 тона противозаконни боклуци в Плевен.

 

Източник Българска национална телевизия, БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР