ЦИК е приела и методически указания за СИК и РИК.

...
ЦИК е приела и методически указания за СИК и РИК.
Коментари Харесай

ЦИК: 465 ще са секциите за гласуване извън страната

ЦИК е приела и методически инструкции за СИК и РИК. Вече са почнали образованията, заяви представителят на комисията Таня Цанева.

Централната изборна комисия продължава с организацията на парламентарните избори на 4 април. През миналата седмица комисията назначи съставите на СИК отвън страната и дефинира точния брой на секциите, които ще бъдат открити отвън страната - 465, изясни Цанева.

Днес е завършило образование на чиновниците в РИК, а след което ще се организира онлайн образование на членовете и на СИК. Където това не е допустимо, образованията ще се проведат в доста дребни групи и при съблюдаване на всички епидемиологични ограничения.

В ЦИК са постъпили голям брой сигнали за сведения. По една от постъпилите тъжби от ЦИК са разкрили нарушаване – в избирателен пропаганден материал са употребявани религиозни знаци и изображения.

27 март е последният ден, в който социологическите организации могат да се записват. Към момента броят им е 4.

Взето е и решение за целесъобразния метод за прегъване на хартиената бюлетина.

Според Димитър Димитров протоколите за гласоподаване са направени обикновено и единственият вид да се допусне неточност е, в случай че тя е умишлена.

" Протоколът е оптимално улеснен, няма друг тип недействителности. Премахнати са някакви юридически показания. Максимално е улеснен, даже без да е належащо знание и поготовка ", сподели той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/280598470173577
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР