ЦИК е независим орган и не трябва да има никакво

...
ЦИК е независим орган и не трябва да има никакво
Коментари Харесай

Радев: Някои искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха в политиката

ЦИК е самостоятелен орган и не би трябвало да има никакво външно вмешателство в нейната работа, само че аз чакам от всички институции, ангажирани с изборния развой, да усилват доверието в изборите, а не да водят до ерозирането на това доверие. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти.

" Очаквам в работата на комисията и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече бистрота. Нека не обезличаваме в допълнение машинното гласоподаване ", прикани той.

В момента се поставят всички старания да се откри най-хубавото техническо и организационно решение за изборите. Не би трябвало да се насажда съмнение в изборите, тъй като така и така изборната интензивност не е такава, каквато би трябвало да бъде.

Запитан по какъв начин ще разяснява упреците на Асен Василев, че служебното държавно управление е саботирало влизането на България в еврозоната, Радев съобщи:

Министърът на финансите установи доста ясно финансовата обстановка в страната

" Служебното държавно управление реализира най-големия прогрес към еврозоната - това е подписването на меморандума за сечене на евромонети, което искаше поддръжката и на Европейска комисия, и на всички страна от еврогрупата. само че служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които отхвърлиха да одобряват законите, които би трябвало да обезпечат пътя ни по-натам към еврозоната. Някои очевидно желаят да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както показват решения на доста от проблемите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР