ЦИК е независим орган и не трябва да има никакво

...
ЦИК е независим орган и не трябва да има никакво
Коментари Харесай

Румен Радев: Изборният процес не е застрашен, не трябва да се насажда недоверие в него


„ ЦИК е самостоятелен орган и не би трябвало да има никакво външно вмешателство в нейната работа. Очаквам от всички институции, ангажирани с изборния развой, да усилват доверието в изборите, а не да водят до ерозирането на това доверие “, сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

Държавният глава прикани да не се обезличава в допълнение машинното гласоподаване. Според Румен Радев изборният развой не е заплашен и съобщи, че не би трябвало да се насажда съмнение в него.

„ И без това изборната интензивност не е на равнището, на което би трябвало да бъде “, добави президентът.

Упреците към служебното държавно управление за еврозоната

Относно упреците на към служебното държавно управление, че е нарушило решение на Народното събрание и е саботирало присъединението ни към еврозоната, Радев разяснява, че министърът на финансите ясно е установил действителната обстановка в страната.

„ Служебното държавно управление реализира най-големия прогрес досега към еврозоната. Това е подписването на меморандума за произвеждане на евромонетите, което искаше поддръжката и на Еврокомисията, и на всички страни от еврогрупата. Но служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които отхвърлиха да одобряват законите, които би трябвало да обезпечат пътя ни по-нататък към еврозоната. Някои очевидно желаят да влезем там през задния вход, както влязоха в политиката “, сподели Радев.

По думите му влизането на България в еврозоната не е въпрос на надлъгване и шмекеруване, а на доверие, бистрота и на действителни достижения.

„ До огромна степен тази инфлация, която ни стопира сега се дължи на предходни управнически решения “, добави Румен Радев.

Той е уверен, че влизането ни в еврозоната ще докара до основни стопански изгоди.

„ Досега плащах постоянно цената на всички промени, на некомпетентните и користни политически решения. Но това, което прави служебното държавно управление макар заварената рецесия, е една доста постоянна основа, на която идващото постоянно държавно управление може крепко да стъпи “, сподели президентът.

Борбата с незаконния трафик на мигранти

" Случаят в Лукорско доста ясно сподели, че правораздавателните органи в България би трябвало да подходят по радикално друг метод към закононарушенията от трафик на мигранти. Показателно е, че в други страни за същите закононарушения се получават десетки години затвор, а при нас хванатите трафиканти, получили съглашение с прокуратурата, получават до пет месеца. Това е покана към тях още веднъж да правят същите закононарушения ", разяснява още президентът.

" Що се отнася до самохвалството за нулева миграция преди години за мен тя значи политика на снишаване, на безучастие и на липса на действителна битка с незаконния трафик ", добави Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР