ЦИК да даде информация за машините, които са отпечатвали разписки

...
ЦИК да даде информация за машините, които са отпечатвали разписки
Коментари Харесай

Съдът в Благоевград поиска ЦИК да даде информация за машините за гласуване

ЦИК да даде информация за машините, които са отпечатвали разписки от гласоподаване на балотажа на 5 ноември 2023 г . Това е изискал Административен съд - Благоевград, заяви " 24 часа ".

Необходими са данни за номерата на машините и дали те са минали сертификация . Наред с това би трябвало да се ревизира кой е направил инсталирането на профилирания програмен продукт.

Очаква се движимости лица да изготвят мнения по две съдебно-математически експертизи и съдебно-техническа експертиза на изборните бумаги в посочени от жалбоподателя 64 секционни изборни комисии на територията на община Благоевград. Вещите лица са подали молба за отсрочване на делото заради късия период за правене на експертизата.

Не е завършила и инспекцията от ЦИК и ГРАО на изборните описи, същите не са обработени в целокупност.

Следващото съвещание по делото е планувано за 21 декември.

Припомняме, че някогашният кмет на , с която оспори резултатите от балотажа на локалните избори. В средата на месец ноември той съобщи, че разликата сред него и спечелилия Методи Байкушев от ПП/ДБ е 806 гласа. Тогава Стоянов акцентира, че печели във всички секции, където се е гласувало с бюлетина и в това време губи във всички, където е имало машина.
 ПП/ДБ завоюва балотажа в Благоевград
ПП/ДБ завоюва балотажа в Благоевград

Методи Байкушев завоюва 50,21% от гласовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР