Цигулката на Алберт Айнщайн, с която той рядко се е

...
Цигулката на Алберт Айнщайн, с която той рядко се е
Коментари Харесай

Продадоха на търг цигулката на Алберт Айнщайн за 520 хиляди долара

Цигулката на Алберт Айнщайн, с която той рядко се е разделял, беше продадена на търг в Ню Йорк за 520 хиляди $, заяви вестник " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Първоначалната оценка на музикалния инструмент от аукционната къща " Бонамс " беше 150 хиляди $. Цигулката е била направена от майстора Оскар Щегер през 1933 година. Тя била подарена на учения в Съединени американски щати, когато той почнал работа в Пристънския университет. Вътре в тялото на цигулката има надпис: " Направена за най-великия академик на света, Алберт Айнщайн, от Оскар Щегер ".

Самият талантлив академик стартира да свири на цигулка още на 6-годишна възраст. Музиката е била неотменна част от живота на основателя на Общата доктрина за относителността. Свиренето постоянно му е пособие при достигането на триумф в трудовете му. В по-зряла възраст физикът подарил музикалния инструмент на младия Уилям Хибс, който провеждал научна активност в Принстънския университет. Вестникът напомни, че предходната година беше продадена на търг лулата на Айнщайн за 72 хиляди $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР