Цигуларката Мила Георгиева и оркестърът на Класик ФМ радио с

...
Цигуларката Мила Георгиева и оркестърът на Класик ФМ радио с
Коментари Харесай

С впечатляващ концерт отриват Европейския музикален фестивал във Варна

Цигуларката Мила Георгиева и оркестърът на " Класик ФМ " радио с диригент Максим Ешкенази ще открият довечера 19-то издание на " Европейски музикален фестивал " във Варна.

Откриващият концерт е от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Изключителната българска цигуларка Мила Георгиева и маестро Максим Ешкенази, дружно с Оркестъра на Класик ФМ радио ще изпълнят стратегия напълно с музика на Моцарт. Както Мила, по този начин и Максим са мощно свързани с развиването на Оркестъра на Класик ФМ радио и одобряването му като един от най-елитните сформира на българския концертен подиум. Всеки от двамата има своите многочислени сполучливи изяви с този състав, а общите им планове се радват на извънреден интерес от страна на публиката. Сега във Варна те ще интерпретират два от най-обичаните цигулкови концерти на виенския занаятчия – Третия концерт в сол мажор, KV 216 и Петия концерт в ла мажор, KV 219. Ще прозвучи и интродукция към операта „ Митридат, цар понтийски “ и Симфония №17 в сол мажор, основана от 16-годишния Моцарт. Началото е в 19:00, а местото е зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Билети от 20 до 50 лева от Билетния център на Фестивалния комплекс и онлайн - от уеб страницата на ФКЦ: https://bit.ly/3d88owJ

Мила Георгиева се завръща във Варна - с интерпретация на два от най-популярните Моцартови цигулкови концерти – Третият в сол мажор, KV 216, и Петият в ла мажор, KV 219. Ще звучи също интродукция към операта „ Митридат, цар понтийски “ и Симфония №17 в сол мажор, основана от композитора на 16-годишна възраст.

Мила Георгиева е солист в първия цикъл на оркестъра – „ Концертмайсторите ”. Работила е с разнообразни диригенти, като последните няколко плана е на сцената с Максим Ешкенази. Първият им взаимен концерт през 2019 година е “Tango & Campanella ” с сантименталната музика на XIX век, след което дружно вършат и „ Годишните времена ” на Вивалди и на Пиацола. Мила Георгиева живее в Лондон, концертмайстор е в Симфоничния оркестър на радио Щутгарт, взе участие в камерни концерти в Баден-Баден.

Събитието се осъществя с финансова поддръжка на Община Варна и на Националния фонд “Култура ”
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР