Цигулар с „дяволска“ техника и рок визия ще гостува в

...
Цигулар с „дяволска“ техника и рок визия ще гостува в
Коментари Харесай

Цигулар с „дяволска“ техника и рок визия идва за „Европейски музикален фестивал“ 2019

Цигулар с „ дяволска “ техника и рок визия ще гостува в тазгодишното издание на „ Европейски музикален фестивал “, който се осъществя като част от Календара на културните събития на Столичната община. Съорганизатор на фестивала е Министерството на културата на Р. България.
Феноменалният сръбски музикант Неманя Радулович и неговият оркестър Double Sens идват у нас за шоуто „ Огнени струни “ на 23 юни от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Често сравняван с Дейвид Гарет и Найджъл Кенеди, Радулович завзема международните подиуми с неповторимо музикално наличие и атрактивна визия. Той е нетрадиционен типичен и crossover реализатор. Завършил е Парижката консерватория, само че това не му пречи да излиза на сцената с кожени облекла и високи ботуши. Дете – знамение Неманя Радулович напуща родината си поради войните в Сърбия, а сега е знаменит актьор, който изнася сред 100 и 130 концерта годишно. Специалистите означават, че той има освен изумителна, техника, само че умее посредством осъществяването си да „ споделя истории “, както го вършат единствено най-големите майстори на цигулката. Не инцидентно той е извънреден актьор на Deutsche Grammophon – най-елитната звукозаписна компания за класическа музика.
Звездното посещение се осъществя по покана на „ Кантус Фирмус “, а програмата на концерта съставлява избухлива примес от класика и балкански фолклор в специфични аранжименти, основани за състава. Цигуларят ще свири шлагери, като „ Годишните времена “ от Вивалди, „ Шехерезада “ от Римски-Корсаков, „ Танц със саби “ от Хачатурян и други обичани на публиката пиеси, само че също по този начин сръбски национални песни с огнен темп. Част от репертоара бе включен в последния албум на актьора - Baika, публикуван през ноември 2018 година от немския звукозаписен колос.
Билетите за концерта на Неманя Радулович в „ Европейски музикален фестивал “ ще бъдат пуснати в продажба от през днешния ден, 20 февруари на промоционални цени от 30 до 80 лева Продажбата е на Ticketsbg.com, на касата на „ Кантус Филмус “ в зала „ България “ и в Билетния център на НДК.
Носител на званието “Best Instrumental Soloist of the Year” през 2014 година от Victoires de la musique classique, Неманя Радулович се стреми да разшири границите на класическата музика, докосвайки сърцата на слушателите със своята изумителна артистична сила и харизма. „ Аз съм отворен към разнообразни музикални стилове. Освен класическата музика одобрявам world music, поп, рок и хеви метъл. Чувствам се удобно на сцената с ботуши и кожени панталони, свирейки Чайковски или Вивалди. За мен това не е самоцел. Важно е да се покажеш на сцената подобен, какъвто си в реалност, а не просто да се преструваш. Само по този начин можеш сполучливо да общуваш с аудиторията и да предадеш своето въодушевление на хората “, споделя Неманя Радулович пред публицисти.
Виртуозният цигулар е роден в Ниш през 1985 година и стартира да се занимава с музика още като дете. На 14 години отпътува за Германия, където учи при Джошуа Епщайн, а по-късно продължава в Парижката консерватория при Патрис Фонтанароза. Радулович посещава семинари на великите цигулари Йехуди Менухин и Салваторе Акардо. В момента той живее във Франция и управлява камерните ансамбли Les Trilles du diable и Double Sens. Свири на цигулка от френския лютиер Жан-Батист Вийом от 1843 година.
Оркестър Double Sens е формиран от 14 музиканти от Сърбия и Франция, а всеки един от тях има качествата на солист и развива независима кариера. Double Sens концертират на най-престижните подиуми в цяла Европа.

„ Европейски музикален фестивал” е един от най-значимите музикални фестивали на столицата от последното десетилетие. Той се провежда по традиция с формалното партньорство и поддръжка на Министерството на Културата на Р. България и Столичната община. През годините в него са взели участие ярки солисти и ансамбли от международните музикални подиуми, като Максим Венгеров, Миша Майски, Гидон Кремер, „ Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „ Концертгебау”, Academy of St Martin in the Fields, Симфоничен оркестър на Москва „ Руска филхармония “ и други През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столична община в област „ Музика “ за ярки достижения в региона на културата. През 2017 година фестивалът бе отличен за повторно със документ за качество от платформата „ Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа “ на Европейската фестивална асоциация.

„ Кантус Фирмус” АД е водеща българска музикална организация, продуцент на концерти и събития с класическа музика и crossover планове. Тя съществува от 1994 година, в началото като част от Класик ФМ радио, а през 2007 година се отделя като независима компания. „ Кантус Фирмус “ прави известни за необятната аудитория редица млади български инструменталисти, като Васко Василев, Веско Пантелеев – Ешкенази, Мила Георгиева, Светлин Русев и други. Агенцията осъществя концерти на редица международни звезди на класическата музика, измежду които Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Гил Шахам, Ванеса Мей, Ричард Клайдерман, Пинкас Цукерман и доста други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР