Цигари за около 5 милиона лева са били задържани на

...
Цигари за около 5 милиона лева са били задържани на
Коментари Харесай

Цигари за 5 млн. скрити под кухненска хартия на ферибот в Бургас

Цигари за към 5 милиона лв. са били арестувани на Бургаското пристанище. Те са били на ферибот, приближаващ от Грузия. Цигарите са 651 000 кутии, като са от непознати за българския пазар марки - „ Торос “ и „ Емайл “.

Стоката не е била предопределена за нашия пазар, а за унгарския. Трябвало е да пътува пренос през България за Унгария. Ремаркето, в което са били скрити цигарите, е било маскирано с кухненска хартия, както е била заявена и самата стока.

За последните години, това е най-голямото количество недекларирани цигари, арестувани на границата, и то на морски съд. За момента няма арестувани, формирано е досъдебно произвеждане, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Окръжният прокурор посочи, че имало една компания спедитор, една адресат и трета - българска, която е трябвало да транспортира пратката от врата в Бургас до Унгария. Разследването продължава и следва да се обясни присъединяване на всяко едно от сдруженията.

Фериботът от Грузия е дошъл в Бургас в неделя, 28-ми март. Товарът е минал през рентгенова инспекция и по този начин се видели места с друга компактност. Усъмнените митничари ревизирали подробно ремаркето и контрабандата лъснала.

„ Декларираната стока хартиени ролки се намира в най-задната част и покрива напълно малко от товарното помещение. Цялата останала част е заета от цигари, които са към 13 милиона къса или над 650 000 кутии, на стойност над 5 милиона лв.. Марките цигари са две”, съобщи Тихомир Каменов, зам.-директор на Главна дирекция митническо следствие и разузнаване.

Прокурор Георги Чинев сподели, че е формираното досъдебно произвеждане е за квалифицирана контрабанда или контрабанда на артикули за търговски цели в огромни размери. Засега не може да се каже дали цигарите са същински или не. Предстои назначение на експертиза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР