Цигари. Снимка: МВР Мъж е с парична гаранция“, а над 13

...
Цигари. Снимка: МВР
Мъж е с парична гаранция“, а над 13
Коментари Харесай

Спецакция в София: Иззети са цигари без бандерол, като предотвратената щета за бюджета е за почти 5 милиона лева

Цигари. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Мъж е с „ парична гаранция “ , а над 13 милиона къса цигари  са били конфискувани по време на спецакция на ГДБОП взаимно със чиновници на Агенция „ Митници “ в склад в стоичния квартал „ Модерно предградие “ . По този метод е била предотвратена вреда за бюджета за 4 923 750 лв. .

Действията на ГДБОП са били подхванати след получена информация за предпазване и разпространяване на огромни количества цигари от разнообразни марки. В процеса на работата по случая и разбор на събраните данни се е наложил изводът, че акцизните артикули най-вероятно са били импортирани незаконно в страната.

В хода на подхванатите инспекции и с разширението на постъпилата информация в столицата е открито складово помещение в региона на индустриалната зона „ Модерно предградие “, употребявано за предпазване на огромни количества цигари без бандерол. Според събраните досега данни, от склада е осъществявано разпространяване на незаконно въведените цигари на територията на цялата страна.

Вчера при взаимна инспекция със чиновници на Агенция „ Митници “ е открит един от стопанисващите склада – на 42 години . Той е бил арестуван за период до 24 часа, а след това му е било повдигнато обвиняване и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева . От складовото помещение са били конфискувани откритите количества тютюневи произведения без бандерол, от две марки, общо 13 160 000 къса . Иззети са и откритите на място транспортни средства. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 234 от Наказателен кодекс.

Работата по случая продължава .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР