Цигари. Снимка: Агенция Митници“ 600 000 къса контрабандни цигари откриха митническите

...
Цигари. Снимка: Агенция Митници“
600 000 къса контрабандни цигари откриха митническите
Коментари Харесай

600 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Цигари. Снимка: Агенция „ Митници “

600 000 къса контрабандни цигари откриха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция .

Вчера на пункта е дошъл влекач с полуремарке с непозната регистрация . Водачът- турски жител, показал документи за транспортираната стока – гипсови строителни плоскости от Турция за Франция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите са открили зони с подозрителна компактност в заявения товар .

 

Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че в пет палета с гипсокартонени плоскости са укрити 30 000 кутии (600 000 къса) цигари от три търговски марки , всички с непознат бандерол. Пазарната стойност на арестуваните тютюневи произведения е 195 000 лв. .

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Над 1 453 000 къса незаконни цигари са задържали митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево от началото на годината досега.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР