Циганското лято все още не отстъпва на истинската есен, с

...
Циганското лято все още не отстъпва на истинската есен, с
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Циганското лято към момента не отстъпва на същинската есен, с което понижават и оправданията ни да бездействаме вкъщи през уикенда. Изложби, книги, концерти и още няколко хрумвания ви предлагаме за тази събота и неделя, в случай че сте решили да го прекарате в града!

8 ноември, петък

По мотив тридесетата годишнина от рухването на Берлинската стена Гьоте-институт кани млади български графични дизайнери да създадат нови тълкования на плакатите на филмите „ Гундерман “ (2018), „ Животът на другите “ (2006) и „ Сбогом, Ленин “ (2003), които ще се излъчат в Дома на киното надлежно на 8, 9 и 10 ноември. Откриването е в петък вечер от 18:00 в Дом на киното, а плакатите на Ива Токмакчиева, Никол Дечева, Били Матеева и Елица Маринова може да разгледате до 12 ноември в Гьоте-институт (ул. Будапеща 1).

 Сбогом Ленин филм IMDb

Добра опция да завършите работната седмица е и деветият рожден ден на цифровата организация NEXT-DC, която тази година кани за мотива Opal Sunn – дуо с японски корени, достигнали до дълбините на международната електронна сцена. Траковете им са цялост от студийни импровизации и игра с нехарактерен за електронната сцена метод към музиката, които може да чуете в новия Black Flamingo Bar (ул. Граф Игнатиев 6) от 22:30 против билет от 10 лева от мрежата на Eventim (или 15 лева на входа).

 Opal Sunn концерт facebook.com/opalsunn

9 ноември, събота

Креативният Melba Design Festival и тази година няма да пропусне да провежда редица срещи с родни и непознати дизайнери, празненства, лекции, кино стратегия, типографска работилница. В събота пък ви чака интернационалният симпозиум от 10:00 до 19:00 в НДК, с цел да попиете опит и хрумвания от експерти от Русия, Ирландия, Белгия, Полша, Испания и още доста страни! Билетите ви чакат в epaygo.bg, а цялостната стратегия може да откриете на melba.bg.

 Melba Deisgn Festival Melba Deisgn Festival

От прозорливи „ престъпни художници”, съумели да заблудят най-големите музейни институции и арт експерти, до скандални обири на съответни творби или всеобщи грабежи като тези по време на Втората международна война, в събота в Дом на киното от 14:00 ще се запознаете с Най-шокиращите кражби и имитации в света на изкуството ! Местата са лимитирани, по тази причина побързайте да си вземете билет за 10 лева от уеб страницата или касата на киното.

 изкуство картини IMDb/The Best Offer

10 ноември, неделя

Новият автентичен алманах с разкази на издателство ICU излиза публично в книжарниците, а в неделя от 18:30 е и премиерата на книгата в книжовен клуб „ Перото “. „ Истории от 90-те “ събира в себе си разкази за едно ненадейно странствуване и ни връща „ надълбоко в снега на загатна “: „ Навръх 10 ноември, тъкмо трийсет години след онази дата, която ни захвърли по едно и също време и безапелационно в непребродимите глъбини на историята и в необятната синева на вярата. “ Сред създателите са Георги Господинов, Димитър Коцев-Шошо, Ерол Ибрахимов, Наталия Делева, Петя Кокудева, а съставител и редактор още веднъж е Невена Дишлиева-Кръстева.

 книга истории от 90те ICU

За край на уикенда музикантите от българската латино група Mango Duende ще показват музиката на кубинската групировка Buena Vista Social Club , а в границите на трибюта ще чуете обичани части като “Dos Gardenias”, “Sonero”, “Chan Chan” и други. Началото е в 20:00 в Sofia Live Club, а билети може да закупите на място в деня на концерта против 15 лева

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР