Циганско лято ще има и в последните дни на октомври,

...
Циганско лято ще има и в последните дни на октомври,
Коментари Харесай

Циганското лято ще има и в края на месеца

Циганско лято ще има и в последните дни на октомври, демонстрират прогнозите на метеоролозите.

В средата на идната седмица България и Румъния ще бъдат най-топлите места на европейския континент. 

Истинско циганско лято ни чака през идващите две седмици. Сухо, ясно, а в последния ден на октомври и първия на ноември с същински летни температури, които ще надвишат 25 градуса.

След 10 ноември би могло да има захлаждане, което да намали приблизително дневните температури под 12 градуса, само че даже тогава топлите дни и слънчевото време няма да ни липсват.

Валежите през месеца също се чака да бъдат по-малко от нормалното. За разлика от предходни години, през тази огромните метеоцентрове от Китай, Русия, Европа и Съединени американски щати са единомислещи в прогнозата си за идната зима, оповестява Българска национална телевизия.

Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са високи - в по-голямата част от страната оптималните ще са сред 24 и 29 градуса, минималните ще са сред 10 и 15 градуса, в Предбалкана - до 18-19 градуса. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта против сряда ще отслабне и краткотрайно ще се ориентира от северозапад.

В сряда времето ще бъде най-вече слънчево. Дневните температури в Западна България едва ще се намалят, на изток още малко ще се покачат. Сутринта ще е малко по-хладно.

Максимална температура от 29,3 градуса в неделя беше измерена в Силистра. Според експертите, това е температурен връх за датата 28 октомври. От 70 години насам на тази дата е било най-топло през 1948 година - 28,5 градуса.

През нощта времето ще бъде най-вече ясно, а на следващия ден - най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност над Западна България. В утринните часове тук-там в източните региони от страната ще има ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са от 8 - 10 градуса в котловините от Западна България до 14 - 16 градуса тук-там в Дунавската низина. Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР