Циганите в България станаха изключително нагли вече, с тези думи

...
Циганите в България станаха изключително нагли вече, с тези думи
Коментари Харесай

Каракачанов: Циганите в България станаха изключително нагли


Циганите в България станаха извънредно нагли към този момент, с тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява нападението над 33-годишен военнослужещ, осъществено от двама роми в село Войводиново. Каракачанов се намира във Войводиново, където през днешния ден се събира ексклузивен щаб, с цел да се реши какви незабавни ограничения да бъдат подхванати, с цел да стихне напрежението в селото. Снощи там имаше митинг, в който участваха близо 300 души.

"Бях при ефрейтор Димов в болничното заведение. Утре ще му създадат интервенция. Има счупена скула, доста кръвонасядания около очите. Нападателите са го удряли най-вече в главата. Иначе положението му е положително, може да се каже, че е междинна телесна щета. Утре ще бъде опериран, няколко дни по-късно ще бъде изписан. Парадоксалното е, че ромите в България станаха извънредно нагли към този момент. Преди няколко дни убиха служител на реда, преди два дни бият боен. Това не може да продължава повече ", съобщи Каракачанов.

Според военния министър казусът не може да бъде решаван на парче и е нужна цялостна стратегия и тактика, която персонално той се ангажира да внесе в Министерски съвет и да мине през Народното събрание, а хората тук упрекват локалната власт, че покровителства ромската махала и че всички къщи там са противозаконни, само че не се взимат ограничения против това.

На Богоявление 33-годишният ефрейтор от 68-а бригада Специални сили Валентин Димов беше сюрпризиран и пребит от двама роми от локалната махала. Вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че незабавно след нападението ромите са се пробвали да се укрият в прилежащо обитаемо място, само че с помощта на бързата реакция полицията, са хванати. Те са с прокурорско предписание 72 часа в ареста.

Командирът на 68-а бригада Явор Матеев заяви, че техният чиновник е бил атакуван в тил, а дружно с неговото яке е била завързана главата и ръцете му, тъй че той не е могъл да се отбрани при нападението.

"Неприятен случай, само че брутално професионално, защото военнослужещият е сюрпризиран в тил. Неговото яке е употребявано, тъй че в действителност главата и ръцете му да бъдат вързани и удрян по най-зверския метод в обстановка, в която той по никакъв метод не е изразявал някаква експанзия към тези жители ", заяви бриг.ген. Матеев по Българска национална телевизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР