Цигани вилнеят във врачанското село Краводер, научи агенция BulNews. В редакцията

...
Цигани вилнеят във врачанското село Краводер, научи агенция BulNews.
В редакцията
Коментари Харесай

Цигани атакуват къщи в Краводер, цялото село пищи от тях /снимки+видео/

Цигани вилнеят във врачанското село Краводер, научи организация BulNews.
В редакцията ни постъпи сигнал от наш постоянен четец. Той изпрати две видеа, на които се вижда по какъв начин трима млади мъже се пробват да влязат в частен парцел, благосъстоятелност на негов непосредствен другар. 
Случаят от вечерта на 19 януари. На фрагментите, които получихме, се вижда по какъв начин трима роми, с букви А., Б. и И., обикалят и оглеждат къщата, като малко по-късно съумяват да отворят портата към парцела и единият влиза в двора. Камерите за наблюдаване, които са сложени, снимат целия опит на ромите да нападат необитаемата къща и при влизането на единия в двора поставената фотоклетка светва и той, може би уплашен, излиза.
Според подателя на сигнала, жителите на Краводер постоянно се оплакват от нападения, осъществени от ромите, които живеят в селото. Хората са вдигнали ръце от ромите, завладяли обитаемото място и не знаят към кого да се извърнат, защото по техни думи, кметът Илия Перчинков не взема отношение по случаите.
Местните настояват, че ромите постоянно правят работа гратис на селския отличник, който от своя страна си затваря очите за дейностите им и по този начин те се усещат безнаказани и свободни да вършат каквото си желаят.
Потърсихме за коментар кмета на Краводер, който съобщи пред наш кореспондент, че не е осведомен със случая от предходната седмица. 
„ Жена ми ми сподели някакво видео от фейсбук, само че не знаех, че става дума за случая, за който ме питате. Виждат се някакви хора, само че не може да се откри кои са. Тези тримата, за които Вие ме питате ги познавам, само че не знам да се занимават с такива неща. Добри циганчета са.
Уведомен съм обаче за два случая със счупени прозорци, само че кварталният ни служител на реда беше в отпуск и през днешния ден следва да се срещнем, с цел да разберем какво тъкмо се е случило и да се стартира работа по случаите “, разяснява Илия Перчинков.
Хората от Краводер обаче са безапелационни, че откогато той е кмет, следят липса на заинтригуваност от негова страна по отношение на проблемите в селото и е настъпила цялостна безредица, разследване от която са всички обири и нападения в домовете им.
Видета може да видите   и 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР