Цигани от една фамилия бяха осъдени вече са в затвора

...
Цигани от една фамилия бяха осъдени вече са в затвора
Коментари Харесай

100% слепите цигански братя и Маг Иванка измамиха 40 палестинци с над 2 млн. долара

 Цигани от една фамилия бяха наказани към този момент са в пандиза за пране на пари. Ромският клан Маринови от Долни Дъбник натрупал милиони единствено за 3 години, мамейки с ясновидство наивни палестинци, оповестява " ".

Мошениците бяха разследвани и задържани от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата през януари 2014 година, само че делото се точи цели 6 години, тъй като 12 специалисти не можаха да решат слепи ли са двама от подсъдимите. Имало е подозрение за противозаконна търговия с оръжие, което по този начин и не е било потвърдено.

Главният пророк от Долни Дъбник е майката " Маг Иванка “. Според рекламата в интернет, баятелката лекува всевъзможни заболявания, скапва вълшебства, предсказва бъдещето. Обаче парите, които изкарва в България, не стигат за луксозен живот на фамилията и то намира златна мина – заболели и обезверени палестинци. За всеки случай " лечителката “ предупреждавала, че в случай че не получи желаните суми, положението им ще се утежни. Чужденците продавали парцелите си, с цел да платят, надявайки се на излекуване. Врачката и дъщеря й Елисавета няколко пъти летят до Тел Авив, с цел да нагледат персонално клиентите и да намерят нови. Техни жертви за последно са станали три палестинки от град Рамала.

Чужденките са ужилени с голяма сума в долари, а част от хонорара е под формата на златни украшения. Доказаните измами на " Маг Иванка “ и помощничката й са 212. Стотиците хиляди долари отивали в сметките на синовете й Горан и Станьо и на мъжа й Иван. Обяснението за банките било – търговия със земя. Разследващи обаче открили, че за трите години " бизнес “ с палестинци, кланът не е осъществил нито една сходна договорка.

Повече от 40 чужденци изгорели с пари, само че последният превод от близо 100 000 $, бил блокиран по искане на полицията. Общата сума, която фамилията получило от палестинците от 2009 до 2013 година е 3 523 934.58 лева, открило следствието. Сигналът за съмнителните интервенции на клана от Долни Дъбник до прокуратурата е подаден от Дирекцията по финансово разузнаване към ДАНС. Арестите са подхванати поради оперативна информация, че на 3 януари 2014 година

Станьо Маринов трябвало да дръпне следващ превод от 91 хиляди $. Като превантивна мярка против прането на пари министърът на финансите спрял тегленето в брой. Първа в пандиза се озова самата " Маг Иванка “, която излежава присъда от 8 години. През март. м.г. мъжа й Иван умря ненадейно, без да дочака присъдата му да влезе в действие. Синът Горан е с осъден с 3 година и половина затвор и към този момент е зад решетките. Осъденият на 9 години негов брат Станьо, към този момент е в неопределеност.

Присъдата на Елисавета като съизвършител на майка си е условна. Горна и Станьо привлякоха вниманието, откакто във Facebook бяха открити десетки техни фотоси и клипове по какъв начин карат лъскавите си коли с над 200 км/ч. Братята в никакъв случай не са работили, не са плащали налози и нямат шофьорски книжки, тъй като ТЕЛК е постановил, че са слепи. Затова и получавали инвалидни пенсии от 2001 година, които по време на делото им бяха отнети. По документи Станьо има 100% изгубена продуктивност, както и брат му. Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са решили, че братята са незрящи и не могат без помощник, настояват, че са поставили подписите си под мнението поради решение на Административния съд в София.

Кланът Маринови има две огромни къщи в Долни Дъбник, без братята да са работили и ден. Според него Горан Станев в действителност има проблеми със зрението, като магистратите се базират на медицински експертизи на движимости лица. Личният им доктор обаче счита, че двамата въобще не са инвалиди, а страдат единствено от хипертония и лека форма на диабет. Те постоянно са му желали посоки за експерти по очни заболявания, само че в никакъв случай не са му показвали резултатите от проучванията. Най-често младежите са ходили в клиники във Варна, където са получавали мечтаните епикризи.

Медицинските удостоверения дадоха мотив на чичо им Върбан преди време да каже пред съда, че милионите, които влизали в сметките на фамилията, са от великодушни донори от чужбина, които ги пращали за лекуване на братята. Според него те били слепи по рождение. Нищо, че откакто бяха арестувани през 2014 година, поискали тв приемник в килията си. Чичото оправда благосъстоянието на рода си със строителния бизнес на брат му, с който той се занимавал още от годините на  > „ Маг Иванка “
През пролетта на 2019 година " слепите “ Горан и Станьо провокирали верижна злополука в региона на Ябланица. Автомобилът им се движел със 160 км/ч и блъснал други две коли, чиито водачи са потърпевши. Возилото на братята се обърнал в дере край автомагистралата и никой от участниците в злополуката не съумял да види кой от двамата е седял зад кормилото. В последна сметка обаче виновността поел 19-годишният Иван, един от синовете на Станьо.

Потърпевшите тогава признаха, че се опасяват от братята поради техните връзки и въздействие. Споделиха обаче, че около заведеното дело за злополуката са похабили доста нерви, тъй като Горан и Станьо настойчиво се опитвали да изкарат водачите на блъснатите от тях коли за отговорни за случая. В последна сметка обаче се потвърдило, че автомобилът на Горан и Станьо се е движел със 161 км/ч, което е надалеч над допустимата скорост за този сектор.

Германската полиция гони лелята Николина от Долни Дъбник, която проси на улицата. Кланът Маринови живее в две големи къщи в Долни Дъбник, които са от мрамор. Съседите им не смеят да приказват за тях от боязън, че може да ги бият или подпалят. Преди 2 година Комисията за противодействието на корупцията за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) лиши три от първокласните возила на фамилията.

Джипът " Ауди Q7 " и двата мерцедеса 63 AMG бяха оценени общо за над 400 хиляди лева, При акцията на полицията и прокуратурата против ромския клан бяха конфискувани и контракти за покупко-продажба на други скъпи коли, измежду които и лизингов мерцедес на името на Станьо Маринов за 427 000 лв.. Конфискуваните бяха и две кила златни украшения на фамилията - пендари, монети, гривни, синджири, пръстени и обеци за близо 250 000 лв..

Сред тях са златни монети на Франц Йосиф, Наполеон и бижута от " Версаче “. Станьо може да се елементарни с имущество за близо 3 млн. лева Докато двамата чакаха дали Върховният касационен съд ще удостовери присъдите, множеството членове на клана със старейшина чичото - брат на починалия Иван, се изнесе в Германия. Там фамилията се занимава най-вече с милостиня. Бдителни българи дори снимали по какъв начин немската полиция се разправя на улицата с лелята Николина Маринова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР