"Цифровизацията е от огромно значение за развитието на икономиката, за

...
"Цифровизацията е от огромно значение за развитието на икономиката, за
Коментари Харесай

Антонио Таяни: Тероризмът има различни лица, а Европа има много врагове

"Цифровизацията е от голямо значение за развиването на стопанската система, за връзката сред градовете, сред обитаемоте места. Това е един берекет за европейските жителите. Надявам се в идващия бюджет Екологичен потенциал да покаже, че поддържа голямата работа на еврокомисар Мария Габриел ", съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни при откриването на форума на тематика „ Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз? “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Форумът, на който присъединяване взима и основният прокурор на Р. България Сотир Цацаров, е проведен от българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

„ Нека да бъдем деликатни и бдителни, тъй като някои може да ни навреди “, сподели Таяни.

„ Ислямска страна употребява тази система, с цел да сътвори една доста рискова мрежа. Благодарение на цифровизацията, те беседват с бъдещи млади терористи и най – към този момент в Европа. Нека да не забравяме, че може да пострадат и институциите. Може да се разкрият военни секрети.
Тероризмът има разнообразни лица. Европа има и други врагове с изключение на Ислямска страна. Затова би трябвало да защитим Европа, тъй като терористичните офанзиви не са постоянно забележими. Това не постоянно са бомби. Те от време на време са скрити и са по – рискови. Затова би трябвало да разполагаме с ограничения за блокиране, за прекъсване на тези офанзиви, би трябвало да оказваме помощ, с цел да се обезпечи едно стабилно развиване на цифровите технологии “, съобщи Таяни.
„ Борбата против тероризма би трябвало също да бъде и битка за киберсигурност. Нека не забравяме, че разследващите служби би трябвало да бъдат по – дейни и да работят в съдействие. Съдебната система би трябвало да се модернизира, тъй като кибертерористите са постоянно крачка напред “, сподели още ръководителят на Европейския парламент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР