Цифровият сектор е един от най-бързо развиващите се в България

...
Цифровият сектор е един от най-бързо развиващите се в България
Коментари Харесай

България е в топ 10 на държавите с най-бърз мобилен интернет в света

Цифровият бранш е един от най-бързо разрастващите се в България и сме в топ 10 на страните с най-бърз мобилен интернет в света.

Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Григори Григоров, който показа България в панела на високо ниво в границите на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения. Събитието се организира на 11 юли 2023 година в Женева. " Нашата съществена цел е постигането на гигабитова съгласуваност до 2030 година като всички обитаеми места ще бъдат покрити с 5G. Важен приоритет е развиването на инфраструктурата в отдалечени и едва обитаеми региони, защото там има закъснение в потреблението на интернет и всички свързани с него услуги ", сподели заместник-министърът.

Григори Григоров акцентира, че развиването на новите технологии като средство за стопански и обществен напредък също е съществена задача. Пример за това е високопроизводителният суперкомпютър, ситуиран в София Тех Парк. Той е наличен за изследователската общественост, както и за частни, и обществени консуматори.

Българският представител на форума уточни, че укрепването на доверието в интернет свързаността ще подтиква стартирането на нови бизнес модели, ще увеличи конкурентоспособността на локалната стопанска система и ще обезпечи общественото доближаване в едва обитаемоте и отдалечени региони.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР