Цифровите лидери са взаимосвързани с 10 пъти повече партньори, според

...
Цифровите лидери са взаимосвързани с 10 пъти повече партньори, според
Коментари Харесай

Дигиталните лидери оперират 4 пъти по-бързо от преди Covid


Цифровите водачи са взаимосвързани с 10 пъти повече сътрудници, съгласно отчет на Equinix
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията принуди стопанските системи по света внезапно да ускорят дигитализацията, сочи новият Глобален показател за взаимосвързаност (GXI) – годишно изследване на пазара, оповестено от Equinix.

Цифровите водачи – бизнесите, които към този момент са въвели тактика с фокус върху дигитализацията – оперират 4 пъти по-бързо, в сравнение с преди пандемията, акцентира. Тези компании са понижили времето за внедряване на тяхната цифрова инфраструктура в разнообразни райони, разширение на голям брой отдалечени точки и консолидиране на голям брой облачни решения. Резултатите, за които преди са били нужни 2 години, към този момент се реализират за 6 месеца.

Очаква се, че ускорението на цифровата промяна ще продължи да подтиква бързия растеж в потенциала за взаимосвързаност. Според петото издание на GXI, общият потенциал за взаимосвързаност – размерът на частната съгласуваност за прехвърлянето на данни сред организациите – ще доближи над 21 485 терабита за секунда (Tbps) или 85 зетабайта на година до 2024 година Това съставлява сложен годишен ритъм на напредък (CAGR) от 44%.

Прогнозираният растеж е в сходство с възходящото търсене на цифрова инфраструктура, нужна за изместване на повече бизнеси в онлайн пространството, подкрепяне на електронната интеграция с сътрудници и вериги на доставки и постигане на повече хора в дистрибутирани хибридни работни среди.
още по тематиката
Близо 30% от инфраструктурата на бизнеса, внедрена в самостоятелни центрове, се е изместила в цифровата (Edge) среда покрай точки за ползване на данни, сочи анализът. Доставчиците на услуги също се насочват към цифровата среда, като Edge инфраструктурата им се разраства 2 пъти по-бързо, в сравнение с инфраструктурата в ядрото, което им разрешава да дават отговор на възходящото търсене от страна на бизнеса.

„ Според прогнозите на тазгодишното изследване София към този момент намира място измежду водещите Edge местоположения, като да вземем за пример Мадрид, Стокхолм и Милано. Можем да чакаме сложен годишен ритъм на напредък от 50% за София за интервала сред 2020 година и 2024 година, огромен дял се чака да имат хипермащабните компании, както и облачните и ИТ услугите. Тези прогнози удостоверяват огромния капацитет за развиване в нашата локация ”, разяснява Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix България.

Според показателя, цифровите водачи реализират взаимосвързаност с 10 пъти повече сътрудници. Тази наклонност се следи измежду 12 сфери на активност и три района за обичайните компании, тези, основани в облачна среда, доставчиците на услуги и даже хипермащабните компании.

Очаква се, че секторът на финансовите услуги да употребява повече от 50% от потенциала за взаимосвързаност измежду обичайните браншове, а производството заема второ място.

Публичният бранш, опазването на здравето, индустриалните услуги и превозът ще реализиран най-бързия растеж на цифровата инфраструктура. Прогнозата е за 48% или повече сложен годишен ритъм на напредък (CAGR) в потенциала за взаимосвързаност сред 2020 година и 2024 година в световен проект. В резултат на пандемията тези сфери на активност, които до неотдавна изоставаха при потреблението на взаимосвързаност, в този момент са водачи в темпа на растеж.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР