Цифровата трансформация в земеделието вече не е въпрос на избор,

...
Цифровата трансформация в земеделието вече не е въпрос на избор,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Цифровата трансформация в земеделието вече не е въпрос на избор, а необходимост

Цифровата промяна в земеделието към този момент не е въпрос на избор, а нужда. Необходимост за развиването посредством нововъведения на земеделския и всички останали браншове. Цифровите технологии имат капацитет да допринесат за дейно и стабилно земеделие, и би трябвало да работим дружно за поддръжка за внедряване на тези технологии. Това съобщи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество в границите на форума на високо ниво „ Заедно за мощно цифрово земеделие “ в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила акцентира, че със тактиката за цифровия обединен пазар Европейската комисия има упоритостта да способства за затварянето на цифровата бездна, която съществува сред селските и градските региони, оповестиха от пресцентъра на Представителство на Европейска комисия в България.

"Едва 40% от семействата в селските региони в Европейски Съюз имат сега достъп до бърз широколентов интернет, до момента в който този % за Европейски Съюз като цяло е 76%. Около 6 милиарда евро са разполагаем, с цел да се подкрепи разгръщането на широколентовия интернет за затваряне на тази бездна. Инициативата ни WIFI4EU за безвъзмезден интернет е прелестна опция за по-слабо развитите региони и се надявам повече общини от тези региони да вземат участие. ", съобщи еврокомисарят.

Тя означи също като значим миг, че внедряването на технологиите в земеделието и селските региони води до евентуални изгоди, само че съществуват и провокации, които не би трябвало да губим от взор.

Според нея опасенията за закриване на работни места или изместване на хората от машините би трябвало да бъде сигналната лампа. "За мен като комисар е най-важно хората да останат в центъра на политиката ни, те да ръководят процесите и машините, и няма да отстъпя от този принцип. Това е добавената стойност на европейския метод. ", разяснява българският еврокомисар Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР