Цифровата трансформация, която се засили благодаение на COVID-19, ускори растежа

...
Цифровата трансформация, която се засили благодаение на COVID-19, ускори растежа
Коментари Харесай

Петте най-големи технологични компании са увеличили служителите си със 60% за година

Цифровата промяна, която се ускори благодаение на COVID-19, форсира растежа на най-големите софтуерни компании в света. Днес тези колоси наемат повече хора от всеки път и генерират стотици милиарди доходи.

Петте най-големи софтуерни колоса Amazon, Alibaba, Alphabet, Фейсбук и PayPal доближиха 1,7 милиона чиновници, което е нарастване от 60% за една година. Това излиза наяве от данни на BuyShares.co.uk.

Amazon откри 500 000 нови работни места

От старта на пандемията до момента Amazon наемане на работа, както никоя друга компания. Според данните на компанията, електронната търговия е довела до основаването на 500 000 нови работни места.

В международен мащаб Amazon има 1,3 милиона чиновници, която я прави едвам втората компания в Съединени американски щати, която има над 1 млн. души нает личен състав. Преди нея е американския колос за търговия на дребно Walmart, в който работят 2,2 милиона души по целия свят.

През 2020 година приходите на компанията нарастват с 37% на годишна база до 386 милиарда. $, а съгласно отчета на CNBC онлайн търговецът генерира над 800 000 $ всяка минута.

Компанията майка на Гугъл Alphabet се класира като втората по величина онлайн компания по брой чиновници. През 2020 година софтуерният колос регистрира над 135 000 чиновници, или с 16 400 повече от година по-рано

Работната мощ на Alibaba нараства със 113% за година

Най-голямата компания за електронна търговия в Китай Alibaba Group сподели още по-впечатляващ напредък на работната си мощ. Alibaba се очерта като един от най-големите корпоративни спечелили в страната в рецесията с COVID-19. Търсенето на услугите на компанията и трафика на онлайн пазара набъбнаха на фона на пандемията.

Гигантът е имал над 251 000 чиновници през март, което е впечатляващо нарастване от 113% за една година. Годишните доходи на компанията са нарастнали с 40% до над 717 милиона юана.

Фейсбук е основал 13 600 нови работни места

Компанията е класирана като четвъртата по величина софтуерна компания съгласно броя на чиновниците. Фейсбук е основал 13 600 нови работни места през предходната година, като общият брой на чиновниците се нараснал до 58 600.

Петата по величина компания от листата - PayPal е нараснала работната си мощ с 14% и е достигнала 26 500 чиновници в международен мащаб.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР