Цифровата рубла ще бъде предложена на всички, след като бъде

...
Цифровата рубла ще бъде предложена на всички, след като бъде
Коментари Харесай

Русия подготвя ефективното пускане на цифрова рубла

Цифровата рубла ще бъде препоръчана на всички, откакто бъде тествана измежду стеснен кръг действителни клиенти, съобщи през днешния ден в Държавната дума на Русия шефката на централната банка Елвира Набиулина, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Готови сме да пристъпим към пилотно въвеждане на цифровата рубла, към осъществяване на същински интервенции с същински пари. Засега става дума за неголеми суми и малцина клиенти. След това ще сме подготвени да предложим цифровата рубла на всеки ", съобщи Набиулина.

По думите й цифровата рубла е третата форма на пари, която ще бъде в обращение паралелно с наличните и безналичните средства, и всеки консуматор самичък ще реши коя форма да употребява. " Всеки, който не може или не желае да употребява новите технологии, не би трябвало да бъде дискриминиран. Ще продължим да развиваме и наличното платежно обращение ", уточни шефът на банката.

Руската централна банка показа концепцията за цифровата рубла през октомври 2020 година Тя ще бъде под формата на неповторим дигитален код, който ще се пази в специфичен дигитален портфейл. Потребителите ще могат да си обменят въпросния код и по този начин ще реализират парични прехвърляния.

Междувременно рублата продължи да пада на валутния пазар и се приближи до границата от 82 рубли за $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР