Цифровата програма за Западните Балкани, която вече реализираме, насърчава европейската

...
Цифровата програма за Западните Балкани, която вече реализираме, насърчава европейската
Коментари Харесай

Мария Габриел: България показа лидерство при определянето на цифровия дневен ред на ЕС за Западните Балкани

Цифровата стратегия за Западните Балкани, която към този момент осъществяваме, предизвиква европейската интеграция на страните от района. България сподели, че може да бъде водач в определянето на цифровия дневен ред на Европейски Съюз във връзка с Западните Балкани и днешната конференция също го демонстрира.

Това съобщи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел при откриването в София на "Бизнес конгрес Балкани и Средиземно море ", проведен от Агенцията за развиване на човешките ресурси-клон Русе. Във форума участваха компании от бранша на осведомителните и информационни технологии от България, Кипър, Гърция, Македония и Албания.

"Цифровите иновационни хъбове са извънредно значими за доближаване на бизнеса в района и за поддръжка за внедряване на нововъведения. Инициативата ни за стартъпите също към този момент е отворена към тези страни. Европейската седмица на програмирането и стажовете "Цифрова опция " са други европейски начинания, в които в този момент могат да вземат участие и Западните Балкани. Всичко това ускорява европейската вероятност пред района. След историческото съглашение сред шестте балкански страни за понижаване на таксите за роуминг оставаме фокусирани върху идващия стадий - пускане на процеса за понижаване на цените сред Европейския съюз и Западните Балкани ", уточни още Габриел.

Тя открои и други значими посоки на Цифровата стратегия за Западните Балкани, като поддръжката за разрастване на цифрова инфраструктура, възстановяване на свързаността, поощряване на цифровите умения във всички възрасти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР