Цифровата икономика дава нови възможности за жените в редица области.

...
Цифровата икономика дава нови възможности за жените в редица области.
Коментари Харесай

Как ще се развиват женските професии

Цифровата стопанска система дава нови благоприятни условия за дамите в редица области. Но на кои сфери си заслужава да обърнем изключително внимание? По принцип дамите заработват към една трета по-малко от мъжете, само че с всяка година тази разлика понижава. Кои професионални сфери в изискванията на цифровизацията могат да оказват помощ на дамите да бъдат по-успешни? Ето няколко образеца:

Виртуална логика на психиката
Последните проучвания, извършени от професора на психическите научи Джийн Туендж в Калифорнийския университет, просто шокират: в 50% от случаите у актуалните подрастващи се вижда депресивно разстройство, а равнището на осведомително натоварване е повишено няколко пъти през последните години. Професорът прави редица паралели, които потвърждават директната връзка сред психологичното положение на актуалните хора и развиването на технологиите, електронните устройства и в частност – смарт телефоните.
Във връзка с това през днешния ден редица организации, които оказват психична помощ, се развиват в нова посока – виртуалната логика на психиката, която учи взаимоотношението на субектите във виртуалния свят и зависимостта им от обектите в киберпространството.

Програмиране и IT-технологии
Въпреки че напълно до неотдавна програмирането се смяташе повече за мъжка специалност (а и през днешния ден 92% от експертите в сферата са от мощния пол), чака се дамите съществено да влязат в бранша. В частност, във Фейсбук към този момент 17% от експертите са представители на нежния пол. Освен това програмирането разрешава да се работи от разстояние, което прави специалността още по-привлекателна за дамите.

Образование
Организацията за икономическо съдействие и развиване е провела проучване, според което специалността на педагога се явява на процедура към момента женска: към 70% от учителите в света са от нежния пол. А освен това в изискванията на цифровизация просветителната активност претърпява промени – без цифрово обучение е невероятно да съществува цифрова стопанска система. За подготовката на фрагменти, нужни на актуалните стопански реалии, са нужни преподаватели, които владеят методики на образование за да приготвят с „ цифрови “ пълномощия бъдещите експерти. С други думи, за жена възпитател и с упоритости е добра концепция да се преквалифицира точно в тази област.

Иновативно коафьорство
Повечето фризьори в света са дами. При това с най-голяма известност се употребяват тези експерти, които в своята активност употребяват цифрови технологии. Например от ден на ден салони дават онлайн съвещания на фризьори-стилисти.

Дизайн
Жените дизайнери фактически основават удивителни движимости благодарение на 3D-технологията. Например, една от най-влиятелните дами във въпросния бранш - Батшеба Гросман, е първата дама дизайнер, която учи опциите на металния 3D-печат в ювелирното дело и основава неповторими артикули. Така че и в тази сфера цифровизацията е бъдещето й, а тези, които владеят актуалните технологии, ще имат максимален триумф.

Счетоводство
Пазарът на счетоводни услуги предлага към този момент цифрови стратегии за доклади, само че те не допускат работа без способен експерт, който управлява въвеждането на количествените данни. Счетоводната специалност към този момент претърпява промяна в „ оператор на счетоводни услуги “, и на дамите им е належащо да покачат квалификацията си, с цел да получат пълномощия за използването на сходни платформи.

Електронна търговия
Анкета открила, че при думите „ цифрова стопанска система “, на респондентите първо им идва на разум електронна търговия. Този факт се изяснява с това, е това е на процедура първото направление, зародило в ерата на цифровата стопанска система. По статистика, през 2017 година повече от половината магазини на китайски платформи са благосъстоятелност на дами, а размерът на преводите им съставял 46% от всички преводи на международния пазар на електронната търговия. Във връзка с това, притежателките на действителни магазини е извънредно време да ги клонират и във виртуалното пространство.

Това надалеч не е обстоен лист на всички специалности, които ще са доста мечтани (и женски) в бъдещето, въпреки и претърпели разнообразни трансформации. Но наклонността е ясна – нужни ще са такива експерти, които могат да станат част от този развой на смяна.

Текст: , превод: Надя Горанова /
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР