Цифрите се стабилизираха. От нас зависи дали ще стигнем платото.

...
Цифрите се стабилизираха. От нас зависи дали ще стигнем платото.
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов разкри плана, с който можем да преборим COVID-19

Цифрите се стабилизираха. От нас зависи дали ще стигнем платото. Това разяснява пред Българска национална телевизия математикът проф. Николай Витанов.

„ Времето на вируса изтича. Дойде ли имунизацията, този вирус ще бъде пречупен”, безапелационен бе той.

По думите му, действието ни има два проекта за развиване на вируса. "Единият проект е да се заразим с вируса и да се преборим с него. Другият проект, който предлагам аз, е проект "Тотлебен " - блокада, прекъсваме снабдяването, чакаме да изтече времето, побеждаваме.

Нашата цел оттук насетне е да пазим популацията. Добре е да има дисциплинираност и да се съблюдават ограниченията. На 800 ще падне броят на инфектираните за 2 седмици, в случай че се съблюдават ограниченията. Ако не се съблюдават – виждате какво става”, уточни математикът.

„ Ако ограниченията се съблюдават – да задържим на 3500 дневно, след 10 дни да паднем на 3000, по-късно да паднем на 2000. Паднем ли под 2000 дневно, падаме още надолу”, разяснява още проф. Витанов.

„ В момента сме в квазистационарно положение. Добре е да го удържим”, акцентира той.

„ Вирусът е рисков. Това, че младите го прекарват по-леко, значи, че процентът на смъртност при тях е по-малък, само че не и нулев”, акцентира експертът.

Математикът заяви, че има град в страната, в който понижават случаите на инфектирани. Той се намирала в южната част на страната. Проф. Витанов обаче не пожела да разкрие коя тъкмо е тя, с цел да не се провиснал хората. Според него вирусът там е бил пренесен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР