Цифрите са стряскащи: предполага се, че между 2000 и 2010

...
Цифрите са стряскащи: предполага се, че между 2000 и 2010
Коментари Харесай

Хората са шокирани, когато чуят, че това се случва в САЩ

Цифрите са стряскащи: допуска се, че сред 2000 и 2010 год. в Съединени американски щати са били осъществени бракосъчетания на близо 248 000 малолетни. В множеството случаи по насила. " Хората са шокирани, когато чуят, че това се случва в Съединени американски щати. "

" Хората са шокирани, когато чуят, че това се случва в Съединени американски щати ", споделя Фрейди Реис. Самата тя е била омъжена по насила. Нейните родители - строго ортодоксални евреи, ѝ избрали брачен партньор, когато била на 19. Встъпвайки в брак, тя изгубила правото да взима противозачатъчни, да продължава да учи и да си търси работа. Нямала право даже да има лична банкова сметка. Само седмица след брака, брачният партньор ѝ почнал да ѝ нанася побои.

Цели 12 години минали, до момента в който Фрейди успее да избяга. Нейното строго религиозно семейство обаче прекъснало контакта с щерка си. Така е чак до през днешния ден. Фрейди, която има две дъщери, основала организацията " Най-сетне без окови ". Днес тя се бори за това на другите млади девойки и дами да им бъде спестена орис като нейната.

Кой разрешава тези бракове?

Браковете на малолетни в действителност не са позволение в Съединени американски щати, само че има и изключения: при съществуване на родителско единодушие, на бременност или на единодушие от страна на арбитър. Особено в по-бедните провинциални региони на Съединени американски щати постоянно се подписват бракове с малолетни девойки. Понякога това става по религиозни аргументи, нерядко и наложително. Активистката Фрейди Рейс споделя, че най-младите жертви на сходна насила са били едвам на 12 години.

При това съществува едно голямо несъгласие: американското външно министерство осъжда браковете с малолетни по целия свят като нарушаване на човешките права. Но погледнем ли на картата на Съединени американски щати, ще забележим, че единствено в четири щата детските бракове са категорично неразрешени - това са Делауеър, Ню Джърси, Пенсилвания и Минесота. А тези забрани бяха издействани едвам в последните години.

Статистиката не обгръща всички случаи

За да открие какъв брой малолетни девойки са били омъжени сред 2000-та и 2010-година, Фрейди Рейс е анализирала голям брой свидетелства за подписани бракове. Впрочем, девойките, омъжени в религиозни церемонии или закарани за тази цел в чужбина, не участват в никакви статистики.

Последиците от сходни ранни бракове са опустошителни: засегнатите по предписание не съумяват да завършат учебно заведение, нито да изучат специалност, неведнъж живеят в беднотия, и стават жертва на принуждение в брака. Между 70% и 80% от браковете с малолетни се разтрогват. Но преди този момент девойките претърпяват години на тъга и унижения. И това не е чудно, споделя Фрейди Рейс: " Когато не са те питали дали искаш да сключваш брак, е ясно, че никой не се интересува дали искаш да се разведеш. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР