Почти 400 000 пациенти прекарват 24 часа или повече в спешно отделение, показват цифри

...
Цифрите, разкрити от колежа и споделени с информационната агенция PA,
Коментари Харесай

Цифрите, разкрити от колежа и споделени с информационната агенция PA, показват, че 399 908 души са чакали 24 часа или повече в спешно отделение в Англия през 2022-23 г.

Колежът предупреди, че тази година може да има подобна ситуация, като д-р Ейдриън Бойл, неговият президент, предупреждава, че пациентите стигат до избегната вреда в резултат на дълго чакане.< /p>

„Ние знаем, че дългият престой в спешните отделения е вреден“, каза д-р Бойл.

„Има добри научни данни, които показват, че след като хората прекарат повече от около шест часа, и те трябва да бъдат приети в болница, всъщност тяхната смъртност започва да се влошава.

Тийнейджър, починал след правна битка на NHS за лечение, е позволено да бъде назоваван

"Мисля, че трябва да е въпрос на национален срам, че имаме толкова дълго чакане за приети пациенти."

Той каза, че хората, обхванати от дългото чакане, са "често възрастни и уязвими “.

Прочетете повече:
Шефът на болницата предупреждава за стачки преди зимата
Кандидатите за паспорти ще бъдат помолени да се запишат в регистъра на донорите на органи

Политическите партии са призовани за прекратяване на пренаселеността

RCEM отправи редица призиви към политическите партии в общия си манифест, включително:

• Да се ​​сложи край на пренаселеността в спешните отделения, включително като се гарантира, че има достатъчно болници легла, за да се предотврати засядането на хора в спешните отделения, когато имат нужда от легло в отделението.

• Повече финансиране за социални грижи, за да се предотврати система, при която хората, които вече не се нуждаят от болнични грижи, могат да бъдат изписани, когато са готови.< /p>

• Повече персонал за спешна медицина за предоставяне на „безопасни и устойчиви грижи“ и за повече работа за задържане на настоящия персонал.

• Ще бъдат публикувани повече данни за работата на болниците.

< p>• Призив за „осигуряване на ресурси на NHS, за да се гарантира, че системата за спешна помощ може да осигури справедливи грижи за всички“.

Рекорден брой посетили спешна помощ

Рекорден брой пациенти посетили спешна помощ в Англия през 2022-33 г., 25,3 милиона, което е с 4% повече от предходната година, според данни, публикувани миналата седмица.

Данните показват също, че 71% от хората са прекарали четири часа или по-малко в спешна помощ през 2022-23 г.

В плана за възстановяване на NHS се поставя цел до март 2024 г. 76% от пациентите, посещаващи спешна помощ, да бъдат приети, преместени или изписани в рамките на четири часа, като през следващата година се очакват допълнителни подобрения.

Говорител на NHS England каза: „Тези данни се отнасят за миналата година и зимата, когато услугите бяха изправени пред рекордно търсене, индустриални действия и двойна епидемия от COVID и грип, но откакто публикувахме нашия план за възстановяване на спешни и спешни грижи през януари, видяхме значителни подобрения.

„Благодарение на упоритата работа на персонала на NHS, времето за реакция на линейката от категория 2 вече е с час по-бързо, отколкото през декември, четиричасовото представяне на спешната помощ е нараснало от 69% на 73%, а делът на пациентите, чакащи 12 часа в спешна помощ, са намалели с една шеста.

„Знаем, че има още какво да се направи, поради което изложихме зимните си планове по-рано от всякога тази година, разширявайки центровете за „контрол на трафика“ , предоставяне на допълнителни часове за линейки и допълнителни легла за увеличаване на капацитета и намаляване на дългото чакане на пациентите, както и други инициативи като отделения за спешна помощ в същия ден и виртуални отделения, което може да означава, че пациентите могат да получат грижите, от които се нуждаят, без ненужно пътуване до спешно отделение - това е по-добре за тях и означава, че персоналът на спешната помощ може да продължи да дава приоритет на тези с най-спешна клинична нужда."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР