Цифрите показват, че болниците просто не са безопасно място, те

...
Цифрите показват, че болниците просто не са безопасно място, те
Коментари Харесай

Масово изнасилват в тези болници на Острова

Цифрите демонстрират, че лечебните заведения просто не са безвредно място, те са съвсем " пазар " за полови нарушители, споделят от организация

Всяка седмица в Англия се случват десетки изнасилвания и набези в лечебни заведения, разкрива трогателен отчет, предава БГНЕС.

Официалните данни разкриват ужасяващите мащаби на злоупотребите - единствено за три години са докладвани 6500 набези. Сред закононарушенията са набези над деца и групови изнасилвания, оповестява Мрежата за правата на дамите (МПЖ). Основателката на мрежата Хедър Бининг съобщи, че те са " единствено върхът на айсберга ".

" Цифрите демонстрират, че лечебните заведения просто не са безвредно място. Те са съвсем " пазар " за полови нарушители. Това е безусловно ужасяващо ", сподели Бининг. 

Данните се основават на претенции за независимост на информацията, отправени към полицейските сили в Англия и Уелс.

В интервала от януари 2019 година до октомври 2022 година са докладвани минимум 2088 изнасилвания и 4451 полови похищения, т.е. по 33 на седмица.

Няма детайлности дали нападенията са осъществени в частни или публични клиники, само че едно от седем е осъществено в болнични отделения, като 4,1% от закононарушенията са довели до арест или призовка, заяви " Дейли Мейл ".

Бининг съобщи, че това ускорява ужаса и демонстрира, че лечебните заведения и полицейските сили не съумяват да защитят цивилните жители.

Според нея полицията не се оправя съответно със съобщаването и следствието на закононарушенията, както и че лечебните заведения са мощно следени и се допуска, че са добре охранявани, заради което съобщаваният % на обвиняванията и арестите е недопустим.

Групата МПЖ приканва Националната здравна система на Англия, Комисията за качество на грижите и полицията да подхващат дейности по тази информация.

Директорът на МПЖ съобщи, че следствието е почнало след опасения за сигурността на дамите и децата и е приключило с това ужасяващо разобличаване.

Тя също по този начин означи, че още по-притеснително е, че огромна част от интервала на следствието съответствува с пандемията от Ковид-19, когато Обединеното кралство е било в локдаун и лечебните заведения са били в нараснала подготвеност.

" Истинските числа безспорно ще бъдат доста по-високи. Престъпленията от този тип не се оповестяват задоволително, а също така липсват доста данни ", споделя Бининг.

МПЖ декларира, че по-доброто вписване на закононарушенията в здравните заведения е приоритет, и приканва Министерството на вътрешните работи да дефинира насоки за полицията, с цел да се сътвори по-точна картина на казуса.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР