Цифрата от 20 000 заразени дневно е доста плашеща, но

...
Цифрата от 20 000 заразени дневно е доста плашеща, но
Коментари Харесай

Ръст на заразените с коронавирус в Китай - идва ли нова вълна на пандемията?

Цифрата от 20 000 инфектирани на ден е много плашеща, само че огромна част са безсимптомни, хората, които се нуждаят от лекуване са доста по-малко. Стряскащите равнища се откриват след всеобщо тестване, а не тъй като хората са потърсили здравна помощ, съобщи в " Денят стартира " журналистът в Китайската медийна група Тодор Радев.

По думите му няма да има разхлабване на ограниченията - в Пекин има единични случаи, само че като превантивна мярка всяка седмица се тестват учениците в учебните заведения

Ваксинацията продължава - близо 90 % от популацията е имунизирано с две дози ваксина.

" Китай сега продължава да е затворен за външен туризъм, има мощни ограничавания за влизане в страната, естественият живот се възвърне, както и вътрешният туризъм. Продължават да се носят маски, сканират се здравни кодове. Където има открити заболели учениците минават на онлайн образование, затварят се жилищни квартали, всеки ден се вършат проби ", добави Тодор Радев.

Той разяснява и войната в Украйна. По думите му Пекин продължава да счита, че най-належащо е Русия и Украйна да продължат договарянията и че икономическдите и финансови наказания няма да доведат до разрешаване на рецесията, а тъкмо противоположното - ще нанесат вреди и провали на Европа и Русия. Според Китай истината за убийствата в Буча би трябвало да бъде подробно разследвана, само че без значение.

" В по-голямата част от Азия войната в Украйна се преглежда като местен спор, от който азиатските страни и Китай се пробват да се дистанцират. Икономическите връзки сред Русия и Китай не са се трансформирали. Според формален Пекин огромният победил в икономическо отношение ще бъде Съединени американски щати. Русия продължава да извършва договорните си връзки за експорт на газ и нефт с Китай ", сподели още Тодор Радев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР