Цецка Бачкова обяви, че се кандидатира за председател на Демократи

...
Цецка Бачкова обяви, че се кандидатира за председател на Демократи
Коментари Харесай

Цецка Бачкова влиза в лидерска битка срещу Атанас Атанасов за ДСБ

Цецка Бачкова разгласи, че се кандидатира за ръководител на Демократи за мощна България (ДСБ).

Мандатът на настоящия водач на ДСБ Атанас Атанасов и на националното управление изтече предходната година. След резултатът на партията на изборите през ноември Атанасов разгласи, че подава оставка.

„ Днес декларирам пред вас, че се кандидатирам за ръководител на Демократи за мощна България. Благодаря за куража, с който ме заредихте в многочислените персонални диалози и с номинациите за моята кандидатура. Заставам пред вас решително и намерено и разгадавам на вашето доверие “, показва в позиция до медиите Цецка Бачкова, която е част от партията от 2008 година

„ Искам ДСБ да заеме още веднъж своето почтено място на политическата карта на България и Европа и имам вяра, че мога да вдъхновя и управлявам екипа, с който да вървим дружно по този път “, отбелязва тя.

Отправям покана към Атанас Атанасов, който също съобщи своята кандидатура за ръководител на ДСБ, да проведем отворен и обществен спор за бъдещето на ДСБ, Демократична България и дясното политическо пространство, споделя още претендентът за лидерския пост.

Цецка Бачкова е родена в София. Завършва магистратура по политически науки, икономическа политика и гражданско право в университета в Мюнстер, Германия. Има предпазена докторантура в региона на политическите науки в университета Мартин-Лутер в Хале, Германия. По време на престоя си в Германия членува в Германския Християндемократическият съюз на Ангела Меркел (Christlich-Demokratische Union, CDU).

Със завръщането си в България става член на ДСБ през 2008 г.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР