Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо

...
Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо
Коментари Харесай

14 000 души се стекоха в Раковски да видят и да се порадват на папа Франциск

Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо причестяване персонално от папа Франциск в храма "Пресвето сърце Иисусово ", бе следена от към 700 души в църквата и близо 14 000 души по улиците на град Раковски, стекли се за визитата на Светия отец. Това оповестиха уредниците.
"Вие, скъпи деца, сте пристигнали тук от всяко кътче на тази Земя на розите, с цел да участвате в този чудноват празник, който - сигурен съм, няма да забравите в никакъв случай. Вашата първа среща с Исус е тайнственото причестяване ", обърна се Светият отец към децата, задачите в бяло.
"Виждам ви облечени в бели облекла - това е прекрасен и значим знак, облечени сте като за празник. Първото причестяване е на първо място празник, с който честваме Исус, който пожела да остане постоянно до нас и в никакъв случай няма да ни изостави. Има чудеса, които могат да се осъществен единствено в случай че имаме като вашето сърце - способно да споделя, да мечтае, да се доверява и да уважава другите.
Да приемеш първо причестяване значи да желаеш всеки ден да си все по-близо до Исус, да пораства другарството ти с него и да помагаш на другите да се любуват на другарството, което желае да ни подари. Господ се нуждае от вас, с цел да може да извърши чудото да подари своята наслада на вашите близки и другари ", съобщи още папа Франциск.
След церемонията в "Пресвето сърце Иисусово " папата излезе на улицата измежду множеството, охраняван зорко. Както е особено за папа Франциск, той подаде ръка и поздрави десетки присъстващи, като се спираше ухилен пред загражденията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР