Церемонията пред мемориала на Апостола на свободата ще се проведе

...
Церемонията пред мемориала на Апостола на свободата ще се проведе
Коментари Харесай

След новината за протеста пред мемориала на Левски: Церемонията ще се проведе без политически речи

Церемонията пред мемориала на Апостола на свободата ще се организира без политически речи и единствено с присъединяване на гвардейци. Решението е обяснено с пандемията от COVID-19. Новината обаче идва в подтекста на оповестеното за през днешния ден протестно шествие под надпис “Поход към свободата ”.
За да се избегне скупчването на доста хора на едно място тази година церемонията ще се организира и по друг метод.

През целия ден пред паметника на Апостола в столицата от 10 до 20 часа ще има почетен часовой от Националната гвардейска част.

В 17 ч. в храма " Света София " ще бъде отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий - Васил Левски. Половин час по-късно камбаните на църквата и на катедралата " Свети Александър Невски " ще бият във връзка възпоменанието.

В 17,45 пред паметника на Васил Левски ще се организира гвардейска гала. Ще бъде разпален жертвен огън и гвардейци ще поднесат цветя пред паметника от името на институциите без наличието на техни представители. Заради противоепидемичните ограничения ще бъде изпълнен единствено детайл от ритуала-възпоменание, който се организира годишно на 19-и февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР