Церемонията по приемственост в изпълнителната власт се провежда в Гранитната

...
Церемонията по приемственост в изпълнителната власт се провежда в Гранитната
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Предаване на щафетата между редовното и служебното правителство

Церемонията по последователност в изпълнителната власт се организира в Гранитната зала на Министерския съвет.

След това обособените министри ще си разменят местата на церемонии по министерства.

Клетвата в Народното събрание мина за минути, диспути и заявления в пленарната зала нямаше. Присъстваха президентът и вицепрезидентът.

На влизане в Народното събрание Румен Радев направи обширен коментар на състава на кабинета, като призна, че въобще не би назначил Калин Стоянов за вътрешен министър, в случай че е бил на мястото още на Николай Денков. Радев акцентира, че служебният министър председател ще носи отговорността за кабинета, тъй като, по силата на конституционните промени, той ги е избирал.

Надявам се Главчев да умее да ръководи тези хора през тези два месеца, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите. " От това, което виждам, господства остарелият кабинет, сподели Бойко Борисов. Има 3-4 нови имена ", сподели той минута-две след клетвата.

Димитър Главчев предложи плана на конструкция и състав на длъжностен кабинет на 5 април в постройката на президентството в наличието на президента Румен Радев и представители на парламентарно показани политически сили, които бяха там за съвещания.

Във вторник сутринта ще издам три указа - за служебното държавно управление, за европейски избори и за парламентарни избори на 9 юни - " две в едно ", изясни тогава президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР