Церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 г. в

...
Церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 г. в
Коментари Харесай

Синдикатът на артисти от шоу бизнеса във Франция обяви стачка за заплати преди церемонията за Олимпийските игри

Церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 година в Париж е затруднена. Както оповестява The Mirror с позоваване на Профсъюза на артистите и танцьорите от шоу бизнеса на Франция (SFA), уредниците на церемонията са получили уведомление от SFA за стачката. Страните имат спор за заплатите на артистите. Очаква се в огромната гала по откриването на Олимпиадата, която ще се организира на река Сена на 26 юли, да вземат участие 3 хиляди актьори и 400 танцьори.

„ В момента текат генерални подготовки за церемонията и за жалост би трябвало да обявим подаването на уведомление за стачка на шоуто на 26 юли, както и идващите подготовки за церемонията по откриването на Параолимпийските игри. Въпреки че лозунгът „ Заедно реализираме повече “ е на всички места по улиците на Париж през днешния ден, означаваме, че изискванията ни на работа не бяха разисквани. Отбелязахме също съмнителни практики, груби неравенства в третирането и липса на обществен разговор по време на подготовката за церемониите “, се споделя в изказване на синдиката.

В отговор олимпийският учредителен комитет съобщи, че приема съществено изискванията на работа на всеки, който способства за триумфа на Игрите през 2024 година „ Свързахме се с нашия снабдител на услуги, който дава отговор за набирането на танцьори за церемонията по откриването, с цел да потвърдим равнището на изискванията за работа. Възнаграждението на танцьорите надвишава минималното равнище, открито в груповия им трудов контракт. Възнаграждението на другите танцьори зависи от техните функции, както във всяка друга режисура “, се споделя в известието на организационния комитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР