Церемонията по отбелязване на Деня на храбростта и празник на

...
Церемонията по отбелязване на Деня на храбростта и празник на
Коментари Харесай

Велинград отбеляза Деня на храбростта и празника на...

Церемонията по отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската войска във Велинград стартира с церемониален водосвет за здраве пред паметника на починалите воини в квартал Лъджене, заяви говорителката на общината в града Бояна Кирилова. Отец Иван благослови бойните флагове и всички присъстващи на празника.

В тържественото си слово кметът доктор Костадин Коев  поздрави българските офицери и сержанти от запаса и запаса, ветераните от войните за тяхната доблестна работа и всички празнуващи този ярък християнски празник.

Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Велинград  Костадин Златев  също държа слово, след което последва едноминутно безмълвие и рухване на колене за удостояване на  паметта на храбрите и доблестни български воини.

Сред формалните посетители бяха националният представител от Политическа партия ГЕРБ Димитър Гечев, зам.-кметът Светла Томова, ръководителят на общински съвет инж. Бельо Мандражиев, зам.-председателят на Общински съвет Ирина Шумарова, общински съветници и чиновници на общинска администрация.

Под шпалир  от мажоретният състав и в акомпанимент на Представителния духов оркестър „ Димитър Мечев “  бяха поднесени венци и цветя от името на: Общинска администрация, Общински съвет, Политическа партия ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Народен съюз, СОСЗР, Исторически музей, Дружба “Родина ” и Дружество за отбрана на Родопите, Общински съвет на националните читалища-Велинград, учебни заведения, жители и посетители.

Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и пред паметника на площад “Македония ” в Чепино и в двора на църквата „ Света Троица ” в кв. Каменица.

Самодейците от ОНЧ „ Св. Св. Кирил и Методий “ сътвориха същинско „ Гергьовско забавление “ с техния празничен концерт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР