Церемонията по награждаване на Атлет на България за 2020-а г.

...
Церемонията по награждаване на Атлет на България за 2020-а г.
Коментари Харесай

Наградиха Габриела Петрова за Атлет на България за 2020-а

Церемонията по награждаване на Атлет на България за 2020-а година се състоя на 8 февруари 2021-а в постройката на Министерството на младежта и спорта в София. Габриела Петрова, която завоюва за повторно анкетата на списание „ Атлетика “, получи стилна статуетка за Атлет на България. Призът й бе връчена персонално от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Президентът на БФЛА, Балканската и Европейската атлетика Добромир Карамаринов награди Петрова и треньора й Атанас Атанасов със смарт телефони от водещия български телеком и сътрудник на БФЛА – А1.

От Министерството на младежта и спорта Петрова и Атанасов получиха и книгата за българските триумфи на олимпийските игри „ България на Олимп “, с благопожелание за призово класиране на игрите в Токио по-късно през идната година.

Церемонията бе открита от основния редактор на списание „ Атлетика “ Антон Бонов, който съобщи, че за 23-а поредна година екипът на изданието провежда анкетата. Бонов показа, че макар пандемичната конюнктура, церемонията за Атлет на България се състои, което резервира традицията.

В приветствието си Карамаринов сподели, че най-важното за 2021-а година е провеждането на всички интернационалните надпревари, даже и без аудитория. Президентът на БФЛА благодари на ММС за съответните ограничения по време на пандемията и че продължава да влага средства в атлетически обекти в цялата страна.

“Благодаря на министерството, че продължи да влага в построяването на атлетическа инфраструктура. – показа Карамаринов Министерството беше брилянтно в поддръжката си към спорта. Това, че в тази пандемична конюнктура се резервира финансирането на федерациите е залог за бъдещето, тъй като една година пропусната, както се случи в множеството интернационалните федерации, е съдбовно за спорта. При нас това нещо не се случи, а запазихме финансирането, което е визия на министъра на спорта за бъдещето. Благодаря на нашите спонсори за поддръжката, която ни беше доста нужна.”

Карамаринов означи още, че родната федерация е съумяла да усили помощта от спонсори даже в пандемията. Карамаринов поздрави особено Габриела Петрова и треньора й Атанас Атанасов, че освен работят на високо равнище в спорта, само че и въодушевяват десетки деца, които упражняват лека атлетика в цялата страна.


Министър Кралев честити на Габриела и нейния треньор и направи преглед на спортната 2020-а година. “Габи съумя да покаже в дребното надпревари, който имаше, че е прелестен спортист. – сподели министър Кралев - Пожелавам олимпийската година да бъде нейната година. Резултатите на Габриела ми вдъхват оптимизъм и й поисквам триумф в Токио. Нека откри реализацията си на олимпийските игри. “

Той акцентира, че ММС продължава с вложенията в атлетическа инфраструктура. Кралев сподели, че министерство поддържа федерациите в подготовката им за олимпийските игри в Токио, а средствата за спортните клубове са увеличени двойно през 2021-а.

“Направихме допустимо на всички да се готвят при положителни условия и запазихме бюджетите на федерациите” – добави Кралев. – “Това ще бъде политиката на министерството и през идващите четири години. “

Габриела Петрова напомни сложната минала година и надпреварите, с които тя заслужи наградата за Атлет на България.

“Благодаря на министър Кралев за финансирането, поддръжката на БФЛА и сътрудниците на федерацията в тази толкоз тежка и сложна година”, сподели Габриела. – “Благодарение на тях аз имах опцията да се осъществявам в тези тежки времена. Пожелавам да сме здрави и всички спортисти да си осъществен фантазиите през тази година. “

Петрова завоюва две балкански трофеи на скок дължина и троен скок, второ място на шампионати от “Диамантената лига “ и “Световното предизвикателство “, както и записа няколко победи в България. Габриела благодари на целия екип, коxто я поддържа и призна, че без екип не може да се построи играч на международно равнище.

Атанасов също акцентира, че образецът на Габриела е увлякъл доста деца в атлетическия Локомотив–Пловдив и клубът към този момент е номер едно измежду юношите и девойките в България.

“Благодаря на Габи, че в тази конюнктура съумя да се осъществя, макар че това не беше нейният най-много, беше прям треньора на Атлет номер едно на България. – “Благодарим на министерството на спорта за финансовата поддръжка, на федерацията, за голямата организационна работа, която правят, с цел да може да се приготвяме в една спокойна конюнктура. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР