Цепенето на ноктите е често последствие, за което има много

...
Цепенето на ноктите е често последствие, за което има много
Коментари Харесай

Как да заздравите нацепените нокти

Цепенето на ноктите е постоянно следствие, за което има доста и разнообразни аргументи

Проблемът може да се дължи и на липса на витамини, на потребление на домашен препарати без ръкавици.

Подхранващи ванички, укрепващи кремове и лечебни лакове ще решат казуса относително бързо. Все отново не се настройвайте за незабавен резултат, на новата пластина й би трябвало време, с цел да израсте. Не забравяйте и след укрепване на ноктите да продължите профилактично да прилагате заздравяващите ограничения, с цел да не се върне казусът.

Започнете с смяна в грижите за ноктите. Ако до момента сте употребявали железна пила, я изхвърлете. Тя разслоява нокътя, въпреки да не се вижда с просто око. Правилната пила е стъклена или тефлонова. Винаги движете пилата в една посока и не натискайте мощно. С нея намалявайте дължината, а не с ножичка или нокторезачка. Те също разслояват нокътя.

Сваляйте лака с течност, която не съдържа ацетон. Като предписание в нея са добавени овлажняващи съставни елементи и подхранващи масла.

Добре е да втривате в корените на ноктите масло от гроздови семки най-малко един път в седмицата.

Периодично давайте опция на ноктите да си починат от лака – той им пречи на дишат.

Веднъж в месеца запечатвайте нокътя. Прави се с разтопен пчелен восък, масло от лавандула, няколко капки витамини А и Е и малко вода. Затоплете на водна баня до цялостно разтопяване на восъка. Охладете до търпима температура и нанесете на ноктите тъничък пласт. След няколко минути ги шлифовайте с гладката страна на полиращ буф (от аптеката).

Ползвайте овлажняващи ръкавици. Често в състава им има плодови киселини, които внимателно ексфолират и заздравяват ноктите. Може да ги заместите с маска от мощно овлажняващ крем, в който сте добавили базови масла. Сложете полиетиленови ръкавици и върху тях – плетени. Останете по този начин 2 часа.

Ваничките, които лекуват най-добре ноктите, са с 5 капки ефирно масло от чаено дърво, 5 с.л. лимонен сок, 3 с.л. морска сол и 5 мл бадемово масло. Дръжте ръцете вътре, до момента в който водата изстине изцяло.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР