Центровете за настаняване на чужденци у нас към МВР или

...
Центровете за настаняване на чужденци у нас към МВР или
Коментари Харесай

Мигрантите, настанени в центровете у нас, намаляват

Центровете за настаняване на чужденци у нас към Министерство на вътрешните работи или към Държавната организация за бежанците са съвсем празни. Броят на хората там е намалял, все по-малко са и мигрантите, арестувани при опит да влязат в страната.

Това демонстрира статистиката на Министерство на вътрешните работи, оповестена на уеб страницата на ведомството.

Центровете към ДАБ са запълнени на 36 % от потенциала им - или малко над 1800 души (от общо 5000 места). В местата, които са към дирекция " Миграция " в Министерство на вътрешните работи обстановката е схода - над 40 % от потенциала или към 400 души при 900 места.

Тази обстановка се разграничава радикално от данните за същия интервал през предходната година, когато при опит да влязат, а и в местата за настаняване, е имало двойно повече хора. Данните за седмицата сред 6 и 13 юли демонстрират, че единствено при опит да влазат са били арестувани 2797 души, до момента в който за тази година, за същия интервал, те са 10.

От тях през предходната седмица всички са били сирийци. Все отново от началото на година преобладаващо арестуваните са били от Афганистан (80 %), Пакистан (19..6%) и Ирак (11.2 %), до момента в който делът на сирийците е едвам 4.2 %

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1968)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР