Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ в

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ в
Коментари Харесай

CDC: Пътуването в чужбина на ваксинираните с COVID-19 идва с нисък риск

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати в петък облекчиха своите публични насоки за пътешестване за хора, които са били изцяло имунизирани от COVID-19 (т.е. след сложена втора доза от ваксината). Те могат да пътуват с „ невисок риск “ в интернационален проект, само че би трябвало да продължат да носят защитна маска за лице на публични места, да заобикалят събирането на тълпи, да поддържат обществена отдалеченост и постоянно да мият ръцете си, а когато това не е допустимо да употребяват спиртни средства за стерилизация.

Смята се, че за изцяло имунизирани могат да се смятат хората, които са получили две дози от имунизацията на Moderna или Pfizer (ваксината на AstraZeneca не е публично призната като част от имунизационната акция на Съединени американски щати, а насоките на CDC са планувани за жителите на страната).

Международните пасажери, които са били имунизирани, би трябвало да имат документ, удостоверяващ негативен резултат от тест за ковид три дни преди да летят до Съединени американски щати и би трябвало да се тестват от три до пет дни след идването. Насоките към неимунизираните хора остават непроменени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР